Eleonóra 2024. február 21.
logo

Titkosszolgálati jelentés: az ISIS, az al-Kaida és a Hamász is jelen van a szerb–magyar határnál

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.11.02. 11:31 2023.11.02. 11:40
Titkosszolgálati jelentés: az ISIS, az al-Kaida és a Hamász is jelen van a szerb–magyar határnál

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte a titkosszolgálati dokumentumok titkosításának feloldását, amit lapunk információi szerint egyhangúlag támogatott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága. A kezdeményezésnek itt az eredménye.

Kocsis Máté kezdeményezése célba ért, nyilvánosságra hozták a titkosszolgálatok jelentését, a szerb–magyar határon uralkodó állapotokról, a fejleményekről ő maga adott hírt a Facebook-oldalán. A politikus megerősítette, 

 a szerb–magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, az al-Kaida, a Hamász.

A bejegyzésből kiderült, hogy a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival, ráadásul a tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét.

Kocsis Máté hangsúlyozta, 

minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen, valamint kijelentette, új migrációs politikára van szükség Brüsszelben.

Terrorkockázat

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy Horgoson halálos kimenetelű lövöldözés történt, amelyre a szerb hatóságoknak minden eddiginél komolyabb fellépéssel kellett válaszolniuk. Az incidens után a nagykikindai rendőrség az akcióban hat külföldi állampolgárt vett őrizetbe fegyver és robbanóanyag illegális előállítása, birtoklása, viselésa és kereskedelembe hozatala bűncselekményének vádjával. A szűkszavú rendőrségi közlemény azonban a gyilkosságok elkövetőinek kilétére nem tért ki. Bár az akciónak már most láthatók az eredményei, félő, hogy ez csak ideiglenes problémamegoldást jelent a magyar–szerb határnál.

Kocsis Máté az ásotthalmi sajtótájékoztatóján kiemelte,

„a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”.

Kocsis Máté arról beszélt, hogy minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős, a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozzák, ami ellen minden erővel fel kell lépni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.