Nácik Párizsban, tüntetések Európa-szerte – tömegessé vált az antiszemitizmus + videó

A kontinensen tömegessé válik az antiszemitizmus és az összecsapások a rendőrök valamint a demonstrálók között.

2023. 11. 04. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban a Hamász Izrael elleni támadása óta egyre inkább felerősödött a zsidóellenesség. Nemcsak a közterületeken, de a különböző közlekedési eszközökön is nyíltan uszítanak a zsidók ellen. 

Egy, az X közösségi oldalon megjelent videó szerint egy párizsi metróban például az utasok egy része azt skandálja, hogy 

nácik vagyunk, és büszkék vagyunk rá!

A felvételen még más alpári hangnemben megfogalmazott, antiszemita rigmusok is hallhatók.

A franciák szomszédjánál, a németeknél sem jobb a helyzet. Ott összecsapások vannak a muszlim bevándorlók és a német rendőrség között. 

Az X-re feltöltött videóhoz azt írták: 

A németországi helyzet kontrollálhatatlanná vált. Angela Merkel büszke és boldog lesz.

A felvételek szerint Essenben Allah nevében vonultak a bevándorlók, nyugtalanságot keltve a helyiekben. Az óriási tömeg zászlókat vitt és hangos skandálással ment végig az utcákon. 

Hasonló összeállítások láthatók az X közösségi oldalon Berlinből is. A német fővárosban palesztin zászlókat lengetve demonstrálnak a bevándorlók. 

Dániában pedig bevándorlók ezrei vonulnak fel gyanús és veszélyes zászlókkal. 

Ki engedélyezte ezt? A gyűlölet és intolerancia ezen megnyilvánulásait be kell tiltani, a szélsőségeseket pedig tömegesen ki kell utasítani

– írták az X-en ehhez a videóhoz.

De döbbenetes felvételek készültek déli szomszédunknál is. Szerbiában is a szabad Palesztináért tüntettek. A demonstrálók Novi Pazarban jöttek össze, hogy véleményt nyilvánítsanak a közel-keleti kérdésben.

Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió jelentése szerint a gázai civilek meggyilkolása és a palesztin emberek szenvedése miatt gyűltek össze Novi Pazarban az emberek. A városban ez volt az elmúlt néhány év legnagyobb tüntetése.

Borítókép: A palesztinokat támogató tüntetés a párizsi Köztársaság téren 2023. október 31-én. (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.