A győzelmet ünneplik Moldovában a EU-csúcs után

„Európaiak vagyunk, és ezt az egész Európai Unió elismeri” – fogalmazott Maia Sandu moldovai elnök.

Forrás: MTI2023. 12. 15. 12:30
SANDU, Maia; MICHEL, Charles; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2023. november 21. Maia Sandu moldovai államfõ (b) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztató helyszínére érkezik Kijevben 2023. november 21-én. Charles Michel és Maia Sandu az európai integrációt és hatalomváltást követelõ, Majdan-tüntetések tizedik évfordulója alkalmából ezen a napon érkezett Ukrajnába. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maia Sandu moldovai elnök „győzelemnek” nevezte az Európai Tanács csütörtöki döntését, amelynek értelmében Moldova megkezdheti az európai uniós csatlakozási tárgyalásokat. „Az Európai Unió igent mondott hazánkra, igent mondott európai jövőnkre. Ez új fejezetet nyit a történelmükben” – írta Sandu a Facebook-oldalán. Szerinte két évvel ezelőtt még senki sem képzelte volna, hogy Brüsszel a csatlakozási tárgyalások megkezdését fogja javasolni a Moldovai Köztársasággal.

Sandu köszönetét fejezte ki „minden olyan polgárnak, aki a demokráciát és a jólétet választja, aki kitartóan és türelmesen dolgozik”, mert ők mind azt vallják, hogy a volt szovjet köztársaság „jobbat érdemel” – húzta alá Sandu.

Európaiak vagyunk, és ezt az egész Európai Unió elismeri

– tette hozzá.

Sandu az X közösségi oldalon közzétett üzenetében azt is kijelentette: megtiszteltetés számára, hogy Ukrajnával együtt vehet részt az uniós csatlakozási folyamatban. „Induljunk el együtt ezen az úton, hogy egy még erősebb és egységesebb Európát építsünk” – zárta bejegyzését Sandu.

Borítókép: Maia Sandu moldovai államfő (balra) és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.