Az orosz–ukrán háború lezárására készülhet a Nyugat

Beadhatják a derekukat a nyugati nagyhatalmat és véget vethetnek a háborúnak.

Forrás: Ria Novosztyi2024. 01. 23. 20:19
Security deteriorating in rebel-held east
UKRAINE-RUSSIA-CRISIS Fotó: SERGII KHARCHENKO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijev nyugati szövetségesei hamarosan nyíltan beszélni fognak Ukrajna felosztásáról, hogy véget vessenek az orosz–ukrán háborúnak – mondta Petr Drulak volt cseh vezető diplomata a Ria Novosztyi orosz hírügynökség tudósítása szerint.

 

A fő forgatókönyv, amely a valóságon alapul, az, hogy Kijev nem fogja ellenőrizni az összes területet, amely Ukrajna nemzetközileg elismert határain belül van. Azok, akik ehhez ragaszkodnak, és ezt tartják a béke legfőbb feltételének, illúziókba ringatják magukat. Akik felismerik, hogy Ukrajna megoszlik és zsugorodik, azok józanul nézik a dolgokat

– idézte a hírügynökség az egykori cseh diplomatát.

ZELENSZKIJ, Volodimir
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem fog örülni annak, amire a Nyugat készül a háborúban. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Azt is mondta, hogy a nyugati támogatást elvesztett Ukrajna tovább fog morzsolódni az ukrán háborúban, ha szövetségesei nem kényszerítik engedményekre.

Eljön az igazság pillanata. Nem tudom, mikor következik be: néhány hónap múlva, még idén vagy egy év múlva, de az biztos, hogy bekövetkezik, és Ukrajna nem marad meg. Akkor eljön az igazság pillanata. Hasonlóképpen, egy bizonyos ponton a Nyugat magára hagyta Afganisztánt, és előtte Irakot. Most valami hasonló vár Ukrajnára

– összegezte. 

Borítókép: Ukrán katonák tartják állásaikat (Fotó: Sergii Kharchenko/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.