Sztárok neve is szerepel a nyilvánosságra hozott Epstein-aktákban

A szexuális bűncselekményekkel és kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel megvádolt, de a börtönben önygilkosságot elkövető amerikai üzletember, Jeffrey Epstein viselt dolgairól újabb részleteket fednek fel azok az iratok, amelyeket egy decemberi bírói végzés alapján tesznek most közzé. Az iratok második adagjában olyan sztárok neve is szerepel, mint például Leonardo DiCaprio.

Forrás: Fox News2024. 01. 05. 8:08
Berman, Geoffrey
New York, 2019. július 8. Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án. A 66 éves Epstein 2019. július 6-án letartóztatták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem gyanúja miatt New Jerseyben. 2002 és 2005 között New Yorkban és Floridában elkövetett, több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés, emberkereskedelem, és pedofília gyanúja miatt a manhattani szövetségi bíróság vádat emelt a milliárdos ellen. MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeffrey Epstein híresen széles ismeretségi körrel redelkezett, barátai között volt elnökök és külföldi miniszterek éppúgy akadtak, mint hollywoodi sztárok vagy éppen tudósok. A most napvilágra került iratokban olyan sztárok nevei is szerepelnek, mint például Leonardo DiCaprio, Bruce Willis vagy Michael Jackson – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az aktákban szereplők közül viszont sokak ellen semmilyen vád nem merül fel, csupán megemlítette őket a két vádló, Virginia Giuffre és Johanna Sjoberg.

Az iratokat a Giuffre által Ghislain Maxwell, Jeffrey Epstein szeretője és bűntársa ellen indított perben hozták nyilvánosságra.

Giuffre volt az, aki szexuális visszaéléssel vádolta András yorki herceget, akivel végül peren kívül egyezett meg.

Most azonban Maxwell ügyvédei azzal álltak elő, hogy egy Sharon Churcher nevű újságíró segíthetett Giuffre-nak „kitalálni” az András herceg és a korábbi harvardi jogász professzor, Alan Dershowitz elleni vádakat.

Az egyik beadvány szerint Churcher volt az egyetlen forrás Giuffre eredeti Epstein-sztorijával kapcsolatban.

Aktívan és személyesen részt vett az említett történetek idővel történő megváltoztatásában, valamint a közszereplőkről szóló új pikáns részletek létrehozásában és hozzáadásában, beleértve Alan Dershowitznak a felperessel való állítólagos szexuális kapcsolatának kitalálását

− áll a dokumentumban.

Dershowitz végig tagadta érintettségét. Nincs rejtegetnivalója, és pártolja, hogy minden az üggyel kapcsolatos dokumentumot hozzanak nyilvánosságra – reagált a jogász professzor és ügyvéd (akinek Epstein az ügyfele volt) a Fox Newsnak.

A dokumentumokban András herceg és a sztárok mellett többször előkerül Bill Clinton volt amerikai elnök neve. Mint arról beszámoltunk, a feljegyzések szerint Sjoberg azt vallotta, hogy Epstein egyszer azt mondta neki, hogy Clinton a lányokra utalva úgy fogalmazott, „fiatalon szereti őket”. Az akták tartalmaznak olyan vallomást is, amely ugyanakkor megerősíti, hogy Clinton utazott Epstein magánrepülőgépén, 

a volt elnököt azonban semmilyen törvénytelenséggel nem vádolják.

 

Borítókép: Geoffrey Berman, New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án (Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.