„Bill Clinton fiatalon szereti őket” – részletek a Jeffrey Epstein-aktákból

Egyre több név kerül elő a bírósági aktákból. Több híres ember is kapcsolatban állt az őrizetbe vett üzletemberrel.

Forrás: Fox News, BBC2024. 01. 04. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

András yorki herceg is szerepel a Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos nyilvánosságra hozott bírósági aktákban – írja a BBC brit hírügynökség. A herceg is azon ismert személyiségek közé tartozhat, akik szerepelnek azokban az újonnan felfedett bírósági dokumentumokban, amelyek részletezik Jeffrey Epstein kapcsolatait.

Mint arról már ezt megelőzően is írtunk, a korábbi ismert üzletembert 2019 júliusában vették őrizetbe New Jersey-ben egy repülőtéren. A vád szexuális bűncselekmények és kiskorúakat érintő emberkereskedelem volt ellene. A vizsgálati fogságban, 2019. augusztus 10-én halt meg, miután cellájában felakasztotta magát.

Jeffrey Epstein (Fotó: AFP)

Epstein kapcsolatairól a napokban cikkezett a nemzetközi sajtó. A jogi papírok között szerepel egy korábban közölt állítás is András hercegről, amit ő tagadott. A tucatnyi aktában szerepel Bill Clinton volt amerikai elnök is – írja a BBC. 

A következő napokban az üggyel kapcsolatban várhatóan további dokumentumok kerülnek nyilvánosságra. A több mint száz megnevezett személy közül néhányat törvénysértéssel vádolnak, míg mások a bírósági jegyzőkönyvekben vádat emelnek, vagy potenciális tanúk.

András herceg neve nem először merül fel az ügyben. 2021-ben írtunk arról, hogy a Jeffrey Epsteint feljelentő nők egyike, Virginia Giuffre egy manhattani bíróságon szexuális visszaélés miatt pert indított András yorki herceg ellen, azt állítva, hogy megerőszakolta őt még 17 éves korában. 

A BBC most egy másik esetről, Johanna Sjobergéről is ír. 

Ő azt állította, hogy András herceg 2001-ben Epstein manhattani lakásában a kanapén ülve tapogatta a mellét. A Buckingham-palota korábban azt mondta, hogy állításai „kategorikusan nem igazak”.

Az egyik feljelentésben Sjoberg azt állította, hogy a herceg a mellére tette a kezét, hogy egy másik vádlóval, Virginia Giuffre-ral és egy „András herceg” feliratú bábuval pózoljon.

A bírósági dokumentumokban Bill Clinton volt amerikai elnök is szerepel – olvasható a BBC cikkében. Amikor megkeresték ezzel kapcsolatban, képviselői egy 2019-ben kiadott nyilatkozatára hivatkoztak, amely szerint „semmit sem tud” Epstein bűneiről.

A feljegyzések szerint Sjoberg azt vallotta, hogy Epstein egyszer azt mondta neki, hogy Clinton a lányokra utalva úgy fogalmazott, „fiatalon szereti őket”. Mint ismeretes, Clintonnak korábban viszonya volt egy 22 éves Fehér Házi gyakornokkal, amíg az Egyesült Államok elnöke volt.

 

Az akták tartalmaznak olyan vallomást is, amely ugyanakkor megerősíti, hogy Clinton utazott Epstein magánrepülőgépén. 

A volt amerikai elnök a 2000-es évek elején Epstein gépén utazott humanitárius utakra Afrikába, és akkoriban elkötelezett emberbarátként méltatta Epsteint, bár később azt mondta, hogy megszakította vele a kapcsolatot. Clinton 2019-es nyilatkozata szerint jótékonysági szervezetének, a Clinton Alapítványnak a munkatársai és támogatói kísérték el utazásaira Epstein repülőgépén.

Borítókép: Bill Clinton volt amerikai elnök (Fotó: Pixabay, 271277)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.