Kezdjünk el félni: az orosz hadiipar felkészült a világháborúra + videó

Szergej Sojgu védelmi miniszter személyesen ellenőrizte a felderítő és támadó drónok gyártására vonatkozó utasítás végrehajtását az udmurti hadiipari vállalatainál.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 10. 9:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kalasnyikov konszernnél Szergej Sojgu megnézte az Orosz Föderáció Fegyveres Erői számára az állami védelmi megrendelés alapján szállított pilóta nélküli repülők gyártósorainak munkáját – írta meg a RIA Novosztyi.

A minisztert tájékoztatták arról, hogy a konszern 2022 óta új műhelyeket nyitott. Ez lehetővé tette a drónok gyártásának 60 százalékos növelését, és a jövőben – a termelésük megsokszorozását. A nagy pontosságú fegyverek, köztük a Vikhr–1 repülőgép-alapú irányított rakéták, a Kitolov–2 irányított tüzérségi lövedékek és a Sztrela légvédelmi irányított rakéták gyártása szintén megduplázódik.

 

 

Emellett a minisztérium vezetőjének megmutattak egy új szárny aerodinamikai séma szerint készült orosz légvédelmi lövedéket is. Az üzem képviselője szerint a drón már képes koordináták alapján működni, most az automatikus irányítórendszer kidolgozásán dolgoznak.

Szergej Sojgu személyesen ellenőrizte a hadipari megrendeléseket
Szergej Sojgu személyesen ellenőrizte a hadipari megrendeléseket (Forrás: képkocka a videóból)

Sojgu meglátogatta a ZALA AERO cégcsoportot is, melynek a Lancet kamikaze drónjait aktívan használják a különleges katonai műveleti zónában. Bemutatták neki a harci tapasztalatok alapján módosított új felderítő és csapásmérő drónokat, és beszámoltak a legújabb fejlesztésekről, amelyek az adatok valós idejű elemzésére és feldolgozására szolgáló algoritmusokon, az adatátviteli csatornák és a navigációs rendszerek területén végzett fejlett kutatásokon alapulnak. Ez lehetővé teszi majd, hogy az összes harci drónt egyetlen rendszerbe egyesítsék, és automatizált üzemmódban csapjanak le az ellenséges célpontokra.

Borítókép: Szergej Sojgu személyesen ellenőrizte a hadsereg számára készülő drónok gyártását és fejlesztését (Forrás: képkocka a videóból)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.