Ez már a harmadik világháború: a NATO konkrétan részt venne az orosz–ukrán háborúban

Német lapértesülések szerint a NATO átvenné az ukrajnai fegyverszállítások koordinálását.

Forrás: Mandiner/Handelsblatt2024. 02. 10. 11:36
STOLTENBERG, Jens
Brüsszel, 2023. november 28. Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár nyilatkozik a sajtó képviselõinek a NATO-tagországok külügyminisztereinek tanácskozása elõtt Brüsszelben 2023. november 28-án. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Német lapértesülések szerint a NATO átvenné az ukrajnai fegyverszállítások koordinálását – erről ír a Mandiner. A lap német értesülésre hivatkozva megjegyzi, hogy erről az amerikai elnök biztonságpolitikai tanácsadója, Jake Sullivan egyeztetett Jens Stoltenberggel. 

A szövetség eddig mindenáron el akarta kerülni azt a benyomást, hogy részese lenne az Oroszországgal folytatott konfliktusnak. De most változás van a láthatáron Donald Trumptól való félelem miatt – fogalmaz a Handelsblatt.

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nyilatkozik a sajtó képviselőinek a NATO-tagországok külügyminisztereinek tanácskozása előtt Brüsszelben 2023. november 28-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.