Megsemmisítette Joe Bident az internet népe

Hideg zuhanyként érhette Joe Biden amerikai elnököt, hogy politikai haszon helyett komoly kritikacunamit kapott a nyakába azután, hogy egy évet elkésett az Ohio állambeli East Palestine közösségének meglátogatásával.

2024. 02. 17. 20:30
BIDEN, Joe
Wilmington, 2024. február 4. Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai elõválasztás alakulását követi óriáskivetítõn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án. Biden megnyerte a Demokrata Párt elsõ hivatalos elõválasztását, amelyen arról döntöttek, hogy az állam választói kit szeretnének dempkrata elnökjelöltként látni a novemberi 5-i elnökválasztáson. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnöknek bő egy évvel később, de sikerült ellátogatnia az Ohio állambeli East Palestine-ba, ahol egy tavaly februári vonatbaleset utóhatásai keserítik meg a lakosok életét. Egy helyi szerint csak a kampány miatt szánta rá magát a látogatásra – hívja fel a figyelmet a Fox News amerikai hírhálózat.

 

Mint arról beszámoltunk, egy veszélyes vegyi anyagokat szállító szerelvény siklott ki a kisváros közelében, majd néhány vagon ki is gyulladt. A balesetnek nem volt sérültje, de a település lakóit ki kellett telepíteni, mert legalább ötféle mérgező anyag került a környezetbe. Visszatérésük óta rendszeresen egészségügyi problémákról számolnak be a lakosok.

Bár a kritikusok szerint Joe Biden a kampány miatt szánta fel magát a látogatásra, az elnök politikai hasznot egészen biztosan nem szerzett magának belőle, az internet népe, a republikánusok, közéleti személyiségek és a helyi lakosok ugyanis valósággal szétszedték az elnököt, amiért több mint egy évig nem utazott el a katasztrófa helyszínére.

Jim Jordan ohiói képviselő felidézte, hogy Donald Trump volt elnök szinte azonnal odautazott és támogatásáról biztosította a helyieket, és többek között élelmiszert vásárolt a közösségnek. Eközben Joe Biden inkább Ukrajnába látogatott el a baleset után, és csak egy évvel később utazott East Palestine-ba.

– Mi ez a sietség? – tette fel a kérdést gúnyosan Stephen L. Miller, a Spectator magazin szerkesztője.

– Biden az első elnök, akit Palesztina és Kelet-Palesztina is gyűlöl, ez komoly teljesítmény – viccelődött David O. Sacks vállalkozó és befektető, aki East Palestine angol nevére utalt. Egy olyan videót is megosztott, amelyben tüntetők üzentek Joe Bidennek.

Többen megjegyezték Biden viselkedését a sajtótájékoztatón is, az emberek szerint az elnökön az látszott, hogy nem akar ott lenni és csak a kötelező köröket futja.

„Szánalmas” – írta Lori Mills rádiós műsorvezető Biden nyitóbeszédéről, miközben megtörölte az orrát.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai előválasztás alakulását követi óriáskivetítőn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.