Medvegyev kiosztotta az orosz elnökválasztás rendbontóit

Az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, Dmitrij Medvegyev felhívta a a vandálok figyelmét, hogy 20 év börtönt is kaphatnak.

2024. 03. 16. 19:43
null
In this pool photograph distributed by Russia's state agency Sputnik, Dmitry Medvedev, Russia's former president now serving as deputy chairman of the country's Security Council, casts his ballot in Russia's presidential election in the Moscow region on March 15, 2024. (Photo by Yekaterina SHTUKINA / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden gazember, aki a szavazóhelyiségben vagy annak közelében bűncselekményt követ el (gyújtogatás, vandalizmus stb.), ne feledje, hogy felelősségre vonható az orosz büntető törvénykönyv szerint, „a választói jogok gyakorlásának vagy a választási bizottságok munkájának akadályozása” cím alatt – írta Telegram-oldalán Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, utalva azokra, akik a háromnapos orosz elnökválasztáson gyújtogattak és zöld festékkel rongálták meg az urnákat.

Medvegyev szerint azok, akik ilyet tesznek, árulók, és tetteik sokkal szigorúbban minősíthetőek. 

A büntető törvénykönyv kitér erre is, „hazaárulás egy külföldi államnak nyújtott bármilyen segítségnyújtás háború alatt”. Ha cselekményük más bűncselekmények elemét képezi, akkor az alkotmányos rend és az állambiztonság alapjait sértő bűncselekmények, valamint a büntetőjog egyéb cikkei alapján súlyosabb is lehet a büntetési tétel

– húzta alá a Medvegyev, aki szerint Ukrajna érdekeit képviselik ezek a vandálok. Medvegyev kiemelte, ezek a bűncselekmények közvetlen segítséget nyújtanak azoknak, akik az orosz városokat támadják. 

A szavazóhelyiségek bűnöző aktivistáinak be kell látniuk, hogy tetteik húsz év különleges elbánást vonhatnak maguk után

– tette hozzá Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese az orosz elnökválasztáson (Yekaterina Shtukina/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.