Ausztrália egykori miniszterelnöke járt Orbán Viktornál

Tony Abbott volt az első nyugati miniszterelnök, aki kimondta, hogy a migrációt meg kell állítani.

2024. 04. 25. 17:32
Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnököt (j) a Karmelita kolostorban 2024. április 25-én (Fotó: Benko Vivien Cher)
Fotó: Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több vezető politikust is a hivatalában fogadott Orbán Viktor kormányfő csütörtökön. Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnök is járt a karmelita kolostorban.

Orbán Viktor a CPAC Hungary konferencián elmondott beszédében említést tett Abbottról is: „Amikor a migrációs hullám 2015-ben elindult, ő volt az a nyugati miniszterelnök, akire mi innen, Budapestről felnéztünk, mivel ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította. Ő volt az, aki megüzente, ha illegálisan érkezel a határokhoz, akkor nem léphetsz be. És ő megmutatta, hogy ezt lehet így is csinálni. Azóta a példamutatásból barátság lett” – idézte fel.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnököt (j) a karmelita kolostorban 2024. április 25-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.