Orbán Viktor: Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz + videó

A szélsőbaloldal keddi döntése, amelynek értelmében ideiglenesen betiltották a NatCon konzervatív konferenciát, jól mutatja Európa helyzetét, reagált a Hír Televíziónak Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő úgy fogalmazott: Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Forrás: Hír TV2024. 04. 17. 13:43
Hungary's Prime Minister Viktor Orban delivers keynote speech at NatCon Conference at the Claridge Hotel in Brussels on April 17, 2024 (Photo: AFP/Simon Wohlfahrt) Fotó: Simon Wohlfahrt Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga bíróság elutasította a brüsszeli szocialista városvezetés keresetét a konzervatív konferencia bezásárára, erre így reagált Orbán Viktor:

Ez egy szimbolikus esemény itt, jól írja le Európa helyzetét. Európa ma a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

Egyik nap betiltják, másik nap nem. Olyan mint az 1980-as évek végén volt Magyarországon, ahol a szabadság erői és az elnyomás erői viaskodnak egymással. Örülünk, hogy még szabad beszélni Brüsszelben

– tette hozzá.

A nemzeti konzervativizmus legfontosabb feladatáról a miniszterelnök így fogalmazott:

Szabadság, család, béke, ezek a legfontosabb dolgok.

 

Borítókép: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke vitaindító előadást tart a NatCon nemzeti konzervativizmus konferencián a brüsszeli Claridge szállodában 2024. április 17-én (Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.