Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

A „halálraítéltek csúcstalálkozója” kezdődik holnap a szókimondó Medvegyev szerint

Pontokba szedte a volt orosz elnök, hogy miért érdemes megfontolni Vlagyimir Putyin békeajánlatát. És persze most sem fogta vissza magát.

2024. 06. 14. 16:35
Dmitri Medvegyev volt orosz elnök
Dmitri Medvegyev volt orosz elnök Fotó: Sergei KARPUKHIN / SPUTNIK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy az államfő mit mondott vagy mire utalt óvatosan a beszédében” – írta bevezetőjében Dimitri Medvegyev volt orosz elnök Telegram-csatornáján, utalva Vlagyimir Putyin békeajánlatára.

A 2014-es megállapodást arra használta Nyugat, hogy időt nyerjen Ukrajna felfegyverzéséhez

 

Medvegyev szerint először is azt kell leszögezni, hogy 

Oroszország többször felajánlotta Washingtonnak, Európának és a NATO-nak, hogy csírájában elfojtja az ukrán válságot, és megakadályozza a nagyszabású tragédiát. Válaszul csak cinikus manipuláció és nyílt megtévesztés volt.

Min írta, „először 2014-ben történt ilyen, akkor az amerikai elnök által személyesen adott ígéret a kijevi neonáci erők ámokfutásainak és provokációinak megállítására államcsínyben csúcsosodott ki. Ennek eredménye a Krím Oroszországhoz való visszatéréséről szóló népszavazás lett”. 

Másodszorra a megtévesztés a minszki megállapodásokba öltözött, amelyekből egy undorító hamisítás lett, amelyet csak a kijevi hatóságok felfegyverzésére főztek ki. Ezt a nyugati aláírók is elismerték

– fogalmazott az orosz Biztonsági Tanács elnöke, majd úgy folytatta, hogy

ez a Biztonsági Tanács megalakulása után történt, amikor a kijevi rezsim kénytelen volt felmondani az általa Isztambulban parafált semlegességi szerződést. Ez egyes amerikai tisztviselők és a brit csodabogár Johnson bunkó nyomásának, valamint az uralkodó ukrán klikk állatias gyávaságának eredménye volt, amely félt egy újabb Majdantól

– foglalta össze a volt orosz elnök.

Egyébként a Vlagyimir Putyin által említett külföldi vezető, aki 2022 márciusában Moszkvába látogatott, nem más volt, mint Naftali Bennett izraeli miniszterelnök, aki Moszkva után Kijevbe utazott, és kompromisszumos békét javasolt az akkori vitatott területek sorsának meghatározásával. 

„Egyszerűen elküldték, a Kreml ügynökének nevezve őt. Hivatalos idióták, akik elutasították a számukra jobb feltételekkel történő lehetséges béke ajánlatát” 

– tette zárójelbe a volt elnök.

Oroszország ragaszkodik a megszerzett új területekhez

Volodimir Zelenszkij többször kifejtette, hogy számára csak olyan békeajánlat lehet elfogadható, amiben minden területről lemond Oroszország.

Most a helyzet egészen más. Az összes új terület alkotmányosan Oroszország része lett. És ez örökre szól. Lehetségesek további tárgyalások? Igen, lehetségesek. Pontosan ezt mondta ma államfőnk, aki új elképzelést fogalmazott meg a konfliktus lezárására, de csak a helyszíni realitások figyelembevételével, az isztambuli szerződés és az Orosz Föderáció alkotmányának jelenlegi változata alapján

– írta Medvegyev.

Medvegyev visszatért a többször megrajzolt új térképhez, ahol Oroszország Lengyelországgal határos

 

Medvegyev szerint „nyilvánvaló, hogy az események a Bandera-rezsim számára katasztrofális forgatókönyv szerint alakulnak. Ez csak rosszabb lesz, ezt elnökünk egyenesen meg is mondta, meghatározva a lehetséges tárgyalások alapját”. 

A kompromisszumra rendelkezésre álló tér úgy zsugorodik, mint egy foszlós bőr, a haldokló ország zsugorodó területével együtt. És nincs messze a nap, amikor már csak egy keskeny sáv maradhat belőle. Oroszországnak még hosszú éveken át meg kell védenie magát. Innen ered egyébként az egészségügyi zóna ötlete, amelyet Vlagyimir Putyin terjesztett elő. Ez a zóna magában foglalhatná egész Ukrajnát, egészen a lengyel határig, mert onnan jön a folyamatos fenyegetés. És aztán mi lesz? Az elnök nem mondta ki közvetlenül, de nyilvánvaló, hogy ezek a területek, ha az ott élők úgy akarják, Oroszország részévé válhatnak

– tette hozzá Dimitri Medvegyev.

Medvegyev: Ukrajna? Mi az?
Fotó: Teleram

Békecsúcs az egyik háborús fél meghívása nélkül

Ahogy arról már lapunk is többször beszámolt, a svájci csúcsra Oroszországot nem hívták meg

A holnap kezdődő »halálraítéltek csúcstalálkozója« teljes fiaskóval fog végződni. Hiszen az értelmetlen »tárgyalások« Oroszország távollétében a kijevi bohóc halva született formulája szerint csak újabb statisztákat toboroznak, akik részt vesznek egy ostoba színdarabban, hogy Kijev nagyképűjét teljes jogú államfőként legalizálják. De mindenki, még az ellenfeleink számára is világos, hogy ő csak egy szánalmas bitorló, aki reszket a félelemtől és a kábítószer-elvonástól. Az ukrán alkotmány Putyin általi szisztematikus értelmezése nagyon egyszerű következtetésre vezet: az elnök jogkörei nem bővíthetők ki az alkotmány értelmében, azok a parlament vezetőjére szállnak át

– fogalmazta meg a negyedik pontjában Medvegyev.

A régi nótát fújja Medvegyev: Zelenszkij már nem ukrán elnök

Május 20-án lejárt Volodimir Zelenszkij megbízatása, de már korábban kijelentette, hogy a háborúra való tekintettel nem írnak ki új választást, és az elnöki mandátuma ezzel meghosszabbodik. 

Zelenszkij most már senki, és a neve semmit sem jelent. Nincs mögötte hatalom, és az ő parancsait senki sem hajthatja végre. És az összes általa kinevezett személynek, akit hatalma lejárta után kinevez, egyáltalán nincs joga döntéseket hozni. Ezek a személyek illegitimek, és a döntéseik törvénytelenek. Ezért minden ukrán katona bűncselekményt követ el, amikor a törvénytelen hatalom által kinevezett tisztviselők törvénytelen utasításait hajtja végre. Így a bitorló, aki magához ragadta a hatalmat az országban, Ukrajna minden lakosát túszul ejtette. És mindennap katonákat küld a halálba, anélkül, hogy erre bármilyen joga lenne. Várja az ítéletet vagy a csőcselék általi mészárlást, és Ukrajna adja meg magát

– zárta gondolatait Medvegyev.

Borítókép: Dimitrij Medvegyev (Fotó: SPUTNIK/AFP/Sergei Karpukhin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.