Az újabb ukrán támadás után már egy Amerika elleni orosz csapásról beszélnek

Az egykori amerikai hírszerző szerint a civilek elleni akciók közvetlen támadások Oroszország ellen az USA, a NATO és a NATO-n kívüli európaiak részéről.

2024. 06. 24. 8:55
IRAQ-US-RITTER
Scott Ritter, az UNSCOM korábbi vezetője beszédet mond az iraki nemzetgyűlésen 2002. szeptember 8-án Bagdadban. Fotó: Ramzi HAIDAR Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Scott Ritter volt hírszerző tiszt kommentálta a Szevasztopol elleni akciót és az oroszországi Dagesztánban elkövetett terrortámadásokat, amelyek az elemző szerint „szándékosan az Oroszországi Föderáció polgári életének megzavarására irányulnak”.

Az ukránok úgy döntöttek, hogy kazettás bombákkal felszerelt ATACMS rakétákat vetnek be egy város, egy civil város ellen. Ez terrorcselekmény!

– hangsúlyozta Ritter.

„Ukrajna 2014 óta bombázza az orosz civil helyszíneket, városokat, falvakat, településeket, kizárólag azzal a céllal, hogy halált és pusztulást okozzon az orosz civileknek. Ez terrorcselekmény, és mivel az ATACMS rakétákat az ukránok nem tudják bevetni az Egyesült Államok széles körű hírszerzési támogatása nélkül, ez az Egyesült Államok terrorcselekménye Oroszország ellen” – mondta az elemző. 

Az oroszországi Dagesztánban történteket kommentálva Ritter kiemelte, hogy a CIA a történelemben már többször tett kísérletet arra, hogy „szakadást idézzen elő az orosz társadalom muszlim és nem muszlim tagjai között”, de nem járt sikerrel.

A keresztény templomokat, zsinagógát és rendőrposztot ért fegyveres támadásban Dagesztánban többen meghaltak. Az áldozatok között civilek és rendőrök is vannak.

Az a próbálkozás kudarcot vallott, és a dagesztáni próbálkozás is kudarcot fog vallani, de ez nem menti fel az érintett feleket a bűnösségük alól, ami az Oroszországi Föderáció elleni közvetlen támadást jelenti.

– hangsúlyozta Ritter. Marjorie Taylor Greene republikánus kongresszusi képviselő pedig felháborodva azt kérdezte közösségi oldalán:

Képzeld el, mi történne, ha Oroszország egy orosz műholdat használva kazettás lőszert lőne ki egy floridai tengerpartra.

Borítókép: Scott Ritter, az UNSCOM korábbi vezetője beszédet mond az iraki nemzetgyűlésben 2002. szeptember 8-án Bagdadban (Fotó: AFP/Ramzi Haidar)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.