Donald Trump Jr.: Magyarország Európa utolsó reménye

Az amerikai választásokról és belpolitikáról, valamint a világpolitikáról is beszélt ifjabb Donald Trump üzletember, a korábbi amerikai elnök fia csütörtökön Budapesten, a Mathias Corvinus Collegiumban tartott előadásában.

2024. 06. 13. 18:46
Forrás: Magyar Nemzet/Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjabb Donald Trump többek között politikai közszereplő, televíziós személyiség és a Trump-ingatlanvagyont is kezelő The Trump Organisation ügyvezető operatív alelnöke.

A Mathias Corvinus Collégium (MCC) által megrendezett, A világ az ifjabb Donald Trump szemszögéből című panelbeszélgetés során Donald Trump Jr. a konzervatív erők akadályozóiról beszélt a jelen politikai légkörben.

A józan ész manapság minden, csak nem jellemző a kormányzásban, az oktatásban, az egész világon és minden olyan intézményben, amellyel nap mint nap kapcsolatba kerülünk

– jelentette ki, majd hozzátette, hogy az amerikai konzervatív körök nagy vezetőként tekintenek a magyar kormányfőre, aki Magyarországot teszi az első helyre. Kijelentette, hogy egész Magyarországon azt érzi, hogy a konzervatív érdekek megfelelően érvényesülnek.

Donald Trump Jr. feltárta az intézményi korrupció és a média elfogultságának tágabb összefüggéseit, kiemelve a demokratikus folyamatokba vetett közbizalom erózióját az Egyesült Államokban. Az édesapja ellen indított büntetőeljárásokat és ítéletet ennek a korrupciónak és elfogultságnak tudja be.

Ha vele ezt megcsinálták, bárkivel megteszik

– hangsúlyozta. Ifjabb Donald Trump felhívta a figyelmet az idei amerikai választások egyediségére, hiszen az elnöki pozícióért induló jelöltek közül ketten már betöltötték ezt a szerepkört egy mandátum erejéig.

Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

Évekig hallunk arról, hogy a politikusok mit fognak tenni, és csodálatos történeteket mesélnek nekünk arról, hogy mi mindent fognak elérni, aztán általában nem tesznek semmit. Ebben az esetben az amerikaiak négy évet tapasztaltak meg Trump vezetése alatt, és ugyanennyi  évük volt Joe Bidennel, így választhatnak, hogy melyik volt jobb.

Végezetül arra a kérdésre, hogy mi lenne Donald Trump első lépése, amennyiben megnyeri az amerikai választásokat, az orosz–ukrán háború azonnali megszüntetését válaszolta, és erősen kritizálta a Svájcban hamarosan megrendezendő béke-csúcstalálkozót, amelyre Oroszország nem kapott meghívást.

Borítókép: Ifjabb Donald Trump üzletember, a korábbi amerikai elnök fia a Mathias Corvinus Collegium kerekasztal-beszélgetésén (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.