Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Magyarellenes üzenetekkel uszítottak Romániában

Szatmár megyében kaptak különös üzeneteket, hogy szavazzanak egy közismerten magyarellenes politikusra.

Forrás: Maszol2024. 06. 09. 11:32
Voks 24 - Szavazás Kolozsváron Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Menjetek szavazni, hogy kizárjuk a magyarokat az intézményekből! Szatmárnémetinek egy igazi románra van szüksége! Adrian Cozma” – a Maszol.hu beszámolója szerint ezzel a szöveggel küldtek sms-eket több Szatmár megyei telefonszámra ismeretlenek. Az erdélyi magyar lap rámutatott, az aláíró,

Adrian Cozma közismerten magyarellenes, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei vezetője, szatmárnémeti polgármesterjelöltje.

Emlékeztettek, hogy a politikus még a szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetéggel (AUR) is összefogott, hogy leváltsa Szatmár megye és Szatmárnémeti magyar vezetőségét. Szatmárnémetit jelenleg Kereskényi Gábor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusa vezeti, aki újrázni próbál.

A Maszol próbálta felhívni a telefonszámot, amelyről az sms-eket küldték, de a készülék már ki volt kapcsolva. Az nem egyértelmű, hogy valóban Adrian Cozma áll-e az üzenetek mögött.

A Maszol szerint Magyar Loránd parlamenti képviselő pedig elmondta: 

elfogadhatatlannak tartja azt, hogy egyesek a magyarok elleni uszítással próbálnak maguknak előnyt kovácsolni.

Romániában az európai parlamenti mellett helyhatósági választásokat is tartanak. Az ottani idő szerint délben közzétett adatok alapjánt minden korábbinál többen járultak az urnákhoz vasárnap az EP-voksoláson, viszont a jelentős magyar lakossággal rendelkező megyékben azonban a részvétel az első órákban 10-15 százalékkal elmaradt az országos átlagtól.

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.