A választók tették helyre a spanyol politikust, aki Orbán békemisszióját kritizálta

„...inkább sétálnék éjjel 12 órakor Budapesten, mint Brüsszelben, Párizsban, Kölnben vagy Barcelonában” - írta egyik kommentelő.

2024. 07. 06. 10:32
Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a moszkvai Kremlben 2024. július 5-én
Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a moszkvai Kremlben 2024. július 5-én Fotó: VIVIEN CHER BENKO / Magyar Miniszterelnöki Hivatal / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A konzervatív spanyol Néppárt (PP) vezetője, Alberto Núnez Feijóo az X-en úgy fogalmazott: „(Orbán) nem képviseli az EU-t. Az értékeink teljesen összeegyeztethetetlenek Putyinnal és tetteivel”, majd hozzátette, hogy a magyar kormányfő látogatása nélkül is egyértelmű az európai álláspont, ami nem más, mint hogy az Ukrajna elleni orosz agressziónak véget kell vetni. 

 

A tárgyalásokon keresztül történő békére törekvés soha nem bírálható. Pontosan kinek az érdekeit képviseli, Feijóo úr?

 

Orbán Viktornak sokkal több méltósága van, mint önöknek, akik naponta lepisálják a választóikat.

 

 

Nem láttad ezt a tweetet? Orbán Viktor először Zelenszkijhez látogatott, hogy közvetítsen a béke érdekében.

 

És mikor ér véget az EU agressziója az európai emberek ellen? Mert én, aki nagyon Ukrajna-párti vagyok, inkább sétálnék éjfélkor Budapesten, mint Brüsszelben, Párizsban, Kölnben vagy Barcelonában. 


A magyar miniszterelnök Patrióták Európáért nevű pártszövetségéhez pénteken frissen csatlakozott Vox vezetője, Santiago Abascal pozitívan nyilatkozott az események kapcsán. 

A párt részéről kiemelték, hogy Európa elfelejti, hogy Orbán először Kijevbe utazott, hogy Volodimir Zelenszkijjel ugyanarról tárgyaljon, amiről pénteken Vlagyimir Putyinnal. 

Hozzátették, hogy mindezt ugyanúgy tette meg, ahogy Emmanuel Macron francia államfő, de az mégsem okozott akkora botrányt az európai uniós vezetők körében, mint a magyar miniszterelnök útja.

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a moszkvai Kremlben 2024. július 5-én. (Fotó: Vivien Cher Benko/Magyar Miniszterelnöki Hivatal/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.