Eltűnt Joe Biden, hamar elrejtették a demokraták

Az amerikai elnök a héten semmilyen nyilvános eseményt nem tart.

2024. 07. 22. 19:25
Joe Biden is belátta, hogy már csak egy árnyék a Fehér Házban (Fotó: AFP/Jim Watson) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehér Ház hétfőn közzétett heti közleménye szerint Joe Biden amerikai elnök egész héten nem tart nyilvános rendezvényt, hogy megmagyarázza a történteket, vagyis hogy miért lépett vissza – heteken keresztül ugyanis konokul ragaszkodott ahhoz, hogy nem mond le az elnökjelöltségről. A nyilvános megjelenés hiánya növeli a Biden egészségével kapcsolatos aggodalmakat.

Sok kommentátor úgy véli, az, hogy Biden nem jelent meg nyilvánosan, hogy bejelentse döntését, hamar felerősíti azokat hangokat, amelyek szerint le kell mondania az elnökségről is, hiszen nem képes a végrehajtó hatalom irányítására.

Volt, aki azt írta: 

Bizonyítékot akarunk arra, hogy él!

Joe Biden három közeli munkatársa azt mondta a médiának, hogy az elnök azért nem tett nyilvános bejelentést, mert nem hiszi, hogy Kamala Harris le tudná győzni Donald Trumpot. Sőt, egyes lapok azt is tudni vélik belsős információk alapján, hogy Barack Obama volt elnök jelentős szerepet játszott a színfalak mögött abban, hogy Biden végül beadta a derekát és félreállt.

Borítókép: Joe Biden is belátta, hogy már csak egy árnyék a Fehér Házban (Fotó: AFP/Jim Watson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.