Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Így reagáltak az ukránok Orbán Viktor moszkvai békemissziójára

„Nincs megállapodás Ukrajnáról Ukrajna nélkül” – közölte az ukrán külügyminisztérium.

2024. 07. 05. 18:00
Dnyipropetrovszki terület, 2024. július 4.A 2024. június 22-i képen gránátvető használatát mutatja be egy kiképzőtiszt fegyencekből lett katonáknak a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki területen. Az ukrán hadsereg májustól köztörvényes elítélteket is toboroz a harctéri emberhiány pótlására, az orosz invázió 2022. februári kezdete óta először. A jelentkezők elbeszélgetés és orvosi vizsgálat után, bűntettük természete és súlyossága figyelembevételével helyezhetők feltételesen szabadlábra. A nemi erőszakért, kettős vagy annál több áldozattal járó gyilkosságért, illetve a nemzetbiztonság elleni bűncselekményekért elítéltek nem vehetnek részt a programban. Az alkalmasnak talált rabok tábori alapkiképzésen sajátítják el a fegyverhasználatot és egyéb harci alapismereteket, kiképzésük frontszolgálatot teljesítő egységhez csatlakozva fejeződik be.MTI/AP/Jevhen Maloletka
Dnyipropetrovszki terület, 2024. július 4.
A 2024. június 22-i képen gránátvetõ használatát mutatja be egy kiképzõtiszt fegyencekbõl lett katonáknak a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki területen. Az ukrán hadsereg májustól köztörvényes elítélteket is toboroz a harctéri emberhiány pótlására, az orosz invázió 2022. februári kezdete óta elõször. A jelentkezõk elbeszélgetés és orvosi vizsgálat után, bûntettük természete és súlyossága figyelembevételével helyezhetõk feltételesen szabadlábra. A nemi erõszakért, kettõs vagy annál több áldozattal járó gyilkosságért, illetve a nemzetbiztonság elleni bûncselekményekért elítéltek nem vehetnek részt a programban. Az alkalmasnak talált rabok tábori alapkiképzésen sajátítják el a fegyverhasználatot és egyéb harci alapismereteket, kiképzésük frontszolgálatot teljesítõ egységhez csatlakozva fejezõdik be.
MTI/AP/Jevhen Maloletka
Fotó: Jevhen Maloletka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utazás Ukrajnával való egyeztetés nélkül zajlott, ami sérti a „nincs megállapodás Ukrajnáról Ukrajna nélkül” elvét – hangsúlyozta az ukrán külügyminisztérium álláspontját Orbán Viktor magyar miniszterelnök mostani moszkvai látogatásáról.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök 2024. július 5-i moszkvai látogatásával kapcsolatban a külügyminisztérium megjegyzi, hogy a magyar fél Ukrajnával való megállapodás és egyeztetés nélkül döntött. Államunk számára az az elv, hogy „nincs megállapodás Ukrajnáról Ukrajna nélkül megrendíthetetlen, és felszólítunk minden államot, hogy szigorúan tartsák be

 – áll a közleményben.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy az igazságos világ helyreállításának egyetlen reális útja továbbra is az ukrán fél által javasolt békeképlet.

„Amint azt az első svájci globális békecsúcstalálkozó, amelyen Magyarország is részt vett, megmutatta, több mint száz állam és nemzetközi szervezet osztozik az Ukrajna területi integritásának és az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásán alapuló békevízióban, ami kulcsfontosságú az igazságos világ helyreállításához” – jegyezte meg a külügyminisztérium. A tárca ugyanakkor megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök kijevi látogatását követően Ukrajna továbbra is konstruktívan hajlandó a kétoldalú együttműködés és az európai integráció fejlesztésére irányuló további munkára.

Borítókép: Egy kiképzőtiszt fegyencekből lett katonákkal a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki területen (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.