Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Itt az orosz reakció Orbán Viktor kijevi látogatására

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár nyilatkozott az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökének ukrajnai tárgyalásával kapcsolatban. A kijevi megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

2024. 07. 02. 12:59
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir
Kijev, 2024. július 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Kijevben 2024. július 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz lapok is kiemelt helyet biztosítottak Orbán Viktor kijevi látogatásának. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt korábban, az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyal Volodimir Zelenszkijjel.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (balra) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyal Kijevben 2024. július 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A Kremlnek nincsenek elvárásai Orbán Viktor kijevi látogatásával kapcsolatban. Ezt mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár:

Nem várunk el semmit, ez egyértelmű, hogy Magyarországnak, amely ebben az időszakban lett az EU soros elnöke, természetesen teljesítenie kell a feladatait

 – mondta Peszkov. Hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell nagyon határozottan megvédeni országa érdekeit.

Ebben az esetben, úgy gondolom, hogy itt a brüsszeli érdekekkel kapcsolatos felelősségek fognak érvényesülni, nem pedig Magyarország nemzeti érdekei. Ebben a tekintetben természetesen Orbánt olyan politikusként ismerik, aki nagyon keményen védi országa érdekeit

– hangsúlyozta Peszkov.

Mint azt lapunk is megírta, a megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége – húzta alá az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból. A látogatás kapcsán a magyar kormányfő úgy fogalmazott: 

A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (jobbra) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Kijevben 2024. július 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.