Megszólalt Kamala Harris, miután Joe Biden a javára visszalépett az elnökjelöltségtől

Közleményben reagált az amerikai alelnök.

2024. 07. 21. 22:31
Joe Biden kénytelen az alelnökét követni (Fotó: AFP/Saul Loeb)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke vasárnap közleményt adott ki, amelyben megköszönte Joe Biden elnöknek a vezetői tevékenységét, és dicsérte, amiért önzetlenül félreállt.

 

Az amerikai nép nevében köszönetet mondok Joe Bidennek az Egyesült Államok elnökeként végzett rendkívüli vezetői munkájáért és az országunkért végzett több évtizedes szolgálatáért. Figyelemre méltó eredményeinek öröksége páratlan a modern amerikai történelemben, felülmúlva sok olyan elnök örökségét, aki két cikluson át volt hivatalban

– jelentette ki Harris. Hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy az alelnöke lehet. 

Az elmúlt évben bejártam az egész országot, és beszélgettem az amerikaiakkal arról, hogy milyen változásokra van szükség és mi a választás tétje. Ezt fogom tenni az elkövetkező napokban és hetekben is. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy egyesítsem a Demokrata Pártot – és egyesítsem a nemzetet –, hogy legyőzzük Donald Trumpot. 107 napunk van a választások napjáig. Együtt harcolni fogunk. És együtt győzni fogunk

– zárta közleményét Kamala Harris, aki valójában az egyik legkevésbé népszerű demokrata politikus az Egyesült Államokban. Az alelnök valódi arcáról és kudarcos politikai pályafutásáról ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök kénytelen az alelnökét követni (Fotó: AFP/Saul Loeb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.