A helyieket terrorizálják a migránsok Nagy-Britanniában + videó

Nagy-Britannia lángra robbant, amióta egy hete több gyerek és felnőtt is egy késes támadás áldozatává vált Southport üdülővárosban. Az elkövető egy migráns, akit hamar elkaptak. A támadás óta véres összecsapások alakultak ki több brit városban is a migránsok és a bevándorlást ellenzők között.

2024. 08. 07. 15:31
Az elõzõ esti zavargások során keletkezett törmeléket távolítják el munkások az északnyugat-angliai Southportban 2024. július 31-én, miután nacionalista tüntetõk és rendõrök csaptak össze a két nappal korábbi késelés helyszínén. Július 29-én egy ruandai származású 17 éves férfi késsel gyermekekre támadt egy Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötõkészítõ rendezvényen. Három gyermek életét vesztette, nyolc másikat és két felnőttet kórházban ápolnak. Fotó: Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta polgárháborús állapotok uralkodnak az Egyesült Királyságban, mert a migránsok és a bevándorlást ellenző tüntetők rendszeresen összecsapnak az utcákon.

Birminghamben verekedések, zavargások törik meg a csendet, a rendbontók szórakozóhelyekre törnek be. 

Rengeteg brit városban azután szabadultak el az indulatok, hogy egy héttel ezelőtt a Liverpooltól nyugatra fekvő Southport üdülővárosban egy 17 éves migráns késsel támadt egy lányokból álló tánccsoportra, többen is meghaltak. A rendezvényt 6–11 év közötti gyerekek számára tartották Taylor Swift témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő programmal. 

A képek és a videók is megdöbbentők.

Egy másik videófelvételen az is látható, ahogy egy rendőrautó próbál menekülni a tömeg elől. 

A migránsok éles fegyvereket, késeket, szablyákat, fejszéket és kalapácsokat hordanak maguknál az utcákon.

Borítókép: Az előző esti zavargások során keletkezett törmeléket távolítják el munkások az északnyugat-angliai Southportban 2024. július 31-én (Fotó: MTI/EPA/Adam)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.