Ide jutott a Nyugat, a szírek szerint már hazájuk is biztonságosabb, mint Nagy-Britannia

Egy szír bevándorló azt mondta, ő és családja már nem érzi magát biztonságban Belfastban, és azt kívánja, bárcsak visszatérhetnének hazájukba. A southporti késelés után tovább fokozódnak az indulatok. A migránsok a helyieket terrorizálják a szigetországban.

Forrás: Irish Independent2024. 08. 10. 8:40
Bevándorlásellenes tiltakozás Nagy-Britanniában. (Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Muhammad Szoufi Baddour három évvel ezelőtt érkezett az Egyesült Királyságba. Kelet-Belfastban, egy migránsok számára fenntartott szállón talált helyet magának és családjának. Most azonban azt mondja, felesége inkább vissza akar térni Szíriába, mert nem elégedett a közbiztonsággal, írta meg az Irish Independent.

 

Illusztráció, a rendőrök körülveszik a tüntetőket, akik egy busz körül gyülekeznek, és a hírek szerint a migránsok elszállítására várnak egy szállodából a dél-londoni Peckhamben. (Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS)
Illusztráció, a rendőrök körülveszik a tüntetőket, akik egy busz körül gyülekeznek, és a hírek szerint a migránsok elszállítására várnak egy szállodából a dél-londoni Peckhamben. (Fotó: AFP/Henry Nicholls)

A hét közepén a hajnali órákban egy téglát dobtak be földszinti lakásuk nappalijának ablakán. A biztonsági kamera képein az látszik, hogy négy vagy öt tizenéves fiú követte el a támadást, miközben körülbelül két tucat másik férfi állt az oldalon, és tojással dobálták őket.

A család most már inkább visszatérne Szíriába, még az ott lévő konfliktusok ellenére is.

„Azért jöttünk ide, hogy biztonságban legyünk, de most nincs hová mennünk” – mondta. 

Lapunk korábban írt arról, hogy amikor a brutális southporti késelőről kiderült, hogy bevándorló, dühös brit férfiak országszerte utcai tüntetéseket szerveztek, amire válaszul az erőszakos migránsbandák sorozatos ellendemonstrációba kezdtek. A felek késekkel, botokkal, fejszékkel, kövekkel és egyéb tereptárgyakkal estek egymásnak a brit városokban, a rendőrség sokszor tehetetlen.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a helyieket terrorizálják a migránsok Nagy-Britanniában. Megdöbbentő felvételeket látni a közösségi oldalakon.

Nigel Farage brit konzervatív politikus a napok óta tartó utcai zavargásokra reagálva, kettős mércét emlegetett, szerinte Keir Starmer miniszterelnök elfogultan nyilatkozik a zavargásokkal kapcsolatosan.

Egy közelmúltban napvilágra került lista szerint Belfast az Egyesült Királyság nyolcadik, bűntől leginkább fertőzött városa. Ezt a dicstelen listát egyébként szintén egy brit város, a közép-angliai Bradford vezeti. 

Borítókép: Bevándorlásellenes tiltakozás Nagy-Britanniában. (Fotó: AFP/Justin Tallis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.