Izrael megölte a Hamász befolyásos tagját egy libanoni menekülttáborban

Izrael dróncsapással megölt egy Hamász-tagot Libanonban. A hadsereg bejelentése szerint az izraeli titkosszolgálat parancsára végzett Szamir al-Hadzzsal.

Forrás: Die Welt2024. 08. 10. 7:49
Israel-Palestine Conflicts West Bank
Egy fegyveres izraeli katona nézi a jelenetet, amint a telepesek megtámadják Beita város ipari területét, és felgyújtanak néhány palesztin ingatlant Ciszjordániában 2024. augusztus 2-án. Fotó: Wahaj Bani Moufleh Forrás: Middle East Images/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael dróntámadásban megölt egy Hamász-tagot a legnagyobb palesztin menekülttáborban Libanonban. Palesztin és libanoni biztonsági források szerint Samir al-Hadzs az Ain al-Hilwah tábor biztonságáért felelt. Mintegy 80 ezer lakosával ez a legnagyobb palesztin menekülttábor Libanonban, írja a Die Welt.

Israeli Airstrike Deir al-Balah Gaza Strip
Illusztráció. Palesztin romokban állnak egy izraeli légicsapás után a Gázai övezetben, Deir al Balahban, 2024. augusztus 6-án (Fotó:Middle East Images/AFP/Saeed Jaras) 

A drón két rakétát lőtt ki egy járműre a támadás során, mélyen az ország belsejében. Az NNA hírügynökség arról is beszámolt, hogy egy izraeli drón rakétákkal támadott egy terepjárót a Bejrúttól délre fekvő Szidon közelében. A Hamász is megerősítette al-Hadzs halálát.

Izrael szerint Al-Hadzs felelős volt az Izrael elleni terrortámadásokért és az ország Libanonból történő lövöldözéséért. A tábor katonai parancsnoka volt, és „terroristák toborzását és kiképzését” is végezte.

A libanoni média szerint a tábor több száz lakója tiltakozó menetbe kezdett a támadás után. Néhányan felszólították a Hamász vezetőjét, hogy „pusztítsa el” az izraeli Tel-Avivot.

Borítókép: Egy fegyveres izraeli katona nézi a jelenetet, amint a telepesek megtámadják Beita város ipari területét, és felgyújtanak néhány palesztin ingatlant Ciszjordániában 2024. augusztus 2-án (Fotó: AFP/Wahaj Bani Moufleh)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.