Napokon belül támadást indíthat Izrael ellen Irán?

Irán napokon belül megindíthatja támadását Izrael ellen – derül ki az izraeli hírszerzés legfrissebb jelentéséről. Eközben a Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet harminc rakétát lőtt ki Izrael északi részére.

2024. 08. 12. 9:54
A Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer Dél-Libanonból kilőtt rakétákat semlegesít az észak-izraeli Felső-Galilea felett 2024. augusztus 4-én hajnalban
A Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer Dél-Libanonból kilőtt rakétákat semlegesít az észak-izraeli Felső-Galilea felett 2024. augusztus 4-én hajnalban (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanásközeli a helyzet a Közel-Keleten. A legfrissebb izraeli hírszerzési jelentés szerint Irán készen áll arra, hogy napokon belül megtámadja Izraelt – írja az Axios amerikai hírportál két, a helyzetre közvetlen rálátással bíró forrásra hivatkozva. Ha az információ helytálló, a támadásra még a tűzszünetről és a túszok szabadon engedéséről szóló tárgyalások csütörtökre tervezett végső fordulója előtt sor kerülhet, ami az egész, amúgy is törékeny folyamatot veszélybe sodorhatja.

Az iráni katonai mozgások arra engednek következtetni, hogy az iszlám köztársaság nagyszabású támadásra készül – mondta Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter amerikai hivatali partnerének, Lloyd Austinnak, akivel telefonon egyeztetett.

Az izraeli sajtó szerint a zsidó állam hadserege egyelőre nem változtatott a civileknek szóló előírásokon.

Eközben az Irán által támogatott Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet hétfőre virradóra mintegy harminc rakétát lőtt ki Izrael északi részére – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat. Sérültekről nem érkezett jelentés.
Borítókép: A Vaskupola izraeli légvédelmi rendszer Dél-Libanonból kilőtt rakétákat semlegesít az észak-izraeli Felső-Galilea felett 2024. augusztus 4-én hajnalban (Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.