A magyarellenes képviselő „huxitról” álmodozik

Orbán Viktor üdvözölte Hollandia döntését, hogy saját kezébe vette a migrációs politika alakítását, az üzenetére Daniel Freund magyarellenes német képviselő is reagált.

Forrás: X2024. 09. 19. 11:57
Daniel Freund
Daniel Freund Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a holland kormány szerdán hivatalos kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból. A lépésre azután került sor, hogy a múlt héten az ország bejelentette, hogy szigorítaná a határellenőrzést, valamint egy olyan törvényt is hatályba léptetnének, amelynek értelmében befagyaszthatnák a menedékkérelmekről szóló döntéseket, és szükség esetén erőszakkal is kitoloncolhatnák a migránsokat. 

A hírre Orbán Viktor magyar miniszterelnök is reagált: 

Végre egy bátor kormány! Hol jelentkezhet Magyarország?

– írta az X közösségi oldalon. 

Nem telt sok időbe, hogy a  kormányfő posztjára Daniel Freund EP-képviselő is reagáljon: 

Van mód az uniós szabályokból való kilépésre. A neve huxit. Fel kell hívni Londont. Ők elmondják, hogy nekik hogyan ment a kilépés. 

– írta a magyarellenes politikus. 

 

Borítókép: Daniel Freund (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.