Magyarország az Európai Uniótól követeli a felmerült határrendészeti költségeket

Magyarország az Európai Unióval fogja megtéríttetni a határrendészeti költségeket, és ennek érdekében akár pert is kész indítani – erről számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Forrás: Facebook2024. 09. 12. 12:50
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón elmondta, Magyarország igényelni fogja a határrendészeti költségek megtérítését az Európai Uniótól, és kész pert is indítani a költségek megtérítése érdekében.

A kormány mandátumot adott Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszternek, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal (EB) a migráció ügyében Magyarországot elmarasztaló ítélet kapcsán. A tárcavezető az EB-vel történő tárgyalások kapcsán elmondta, „vannak olyan sarokpontok, amelyeken a kormány nem tud és nem is akar átlépni”, ilyen a magyar emberek népszavazáson hozott döntése. 

A magyar emberek akarata ellenére Magyarországra senkit nem lehet betelepíteni

– hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely szerint Magyarország a határokat továbbra is megvédi az illegális bevándorlóktól. Akik az uniós szabályok alapján menedékjogot kapnak, azoknak felajánlják az egyirányú ingyenes brüsszeli utat.

A kormány a határrendészeti költségek megtérítését fogja igényelni a bizottságtól, ennek jogi úton szeretnénk érvényt szerezni, akár pert is indíthatunk az Európai Bizottság ellen

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

2015-ben a magyar miniszterelnök már figyelmeztetett arra, ha Brüsszel nem szerez érvényt a közösségi jognak, a schengeni egyezménynek és nem kötelezi a külső határt védő tagállamokat a hatékony határvédelemre, akkor Schengen össze fog omlani. 

A migráció szétveri Schengent, Németország szétveri Schengent

– mondta Gulyás Gergely, ezzel utalva arra, hogy szeptember 16-tól Németország határellenőrzést vezetett be határain.

Eközben Magyar Péter a brüsszeli migrációs szabályokat követeli a kormánytól, ezzel elárulva a magyar embereket. A Tisza a Néppárt (EPP) tagja, így Magyar Péter migrációbarát kijelentései nem is annyira meglepőek.

Magyar Péter ma azt írta, hogy a brüsszeli szabályok a bevándorlókkal szemben megvédenek bennünket. És azt is írta, hogy más országok betartják ezeket a brüsszeli szabályokat, és ezért biztonságosak. Megártott a sok diszkózás, Peti? Vagy sokat beszélgettél Brüsszelben Manfred Weberrel?

– tette fel a kérdést Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Borítókép: Gulyás Gergely (Forrás: Facebook) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.