A terrorizmus elleni harc az egész világ felelőssége

Köszönetet mondott Magyarország támogatásáért Miri Regev, Izrael közlekedési minisztere az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summiton tartott beszédében. A terrorizmus elleni harc az egész világ felelőssége – hangsúlyozta a miniszter.

2024. 10. 01. 10:47
Miri Regev izraeli közlekedési miniszter 2024. február 12-én (Fotó: AFP)
Miri Regev izraeli közlekedési miniszter 2024. február 12-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megköszönte Magyarország Izraelnek nyújtott „kompromisszumok nélküli támogatását” az Alapjogokért Központ szervezésében Budapesten megrendezett II. International Pro-Israel Summiton tartott beszédében Miri Regev, Izrael közlekedési minisztere.

Fontos volt számomra, hogy ma eljöjjek erre a konferenciára, annak ellenére, hogy Izraelben egy háború kellős közepén vagyunk

– hangsúlyozta Miri Regev.

A miniszter, aki a biztonsági kabinet tagja, Benjamin Netanjahu miniszterelnök nevében érkezett, hogy köszönetet mondjon Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek, a magyar kormánynak, a parlamenti képviselőknek és a magyar népnek az Izraelnek nyújtott folyamatos és feltétlen támogatásért.

A beszédében kiemelte Magyarország segítségét az Európai Unió intézményeiben, különösen most, hogy Magyarország tölti be az EU elnökségét. Miri Regev bírálta az EU Izrael-ellenes és pro-palesztin döntéseit, amelyek szerinte a terrorizmust támogatják.

Az izraeli politikus hangsúlyozta, hogy a terrorizmus nem ismer határokat, és ma Izraelben, holnap pedig Párizsban vagy Budapesten csaphat le. Méltatta Magyarországot, amiért az egyetlen európai országként felismerte az iszlamista terrorizmus veszélyét.

Külön kiemelte Orbán Viktor döntését az Izrael-ellenes tüntetések betiltásáról.

Miri Regev hangsúlyozta, hogy ez nem csupán Izrael háborúja, és nem csak politikai konfliktus, hanem a Hamász és az ISIS harca a nyugati kultúra ellen.

Izrael nem háborút akar, hanem békét, de kész megvédeni polgárait bármilyen fenyegetéssel szemben. A miniszter hangsúlyozta, hogy Izraelnek nincs problémája a libanoni vagy gázai civilekkel, csak a terrorista szervezetekkel.

A miniszter Iránt nevezte meg a „kígyó fejének", amely az összes terrorszervezetet támogatja. Szerinte Irán célja a világuralom megszerzése szélsőséges iszlám értékek alapján.

Ez a háború a fény és a sötétség, valamint a jó és a rossz között folyik

– hangsúlyozta a miniszter.

A beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a terrorizmus elleni harc nem csak Izrael, hanem az egész világ felelőssége.

A terrorizmus átlépi a határokat, átlépi a szektorokat, átlép a nemzeteken

– fogalmazott Miri Regev.

Borítókép: Miri Regev izraeli közlekedési miniszter 2024. február 12-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.