Jair Netanjahu: Izrael nem kívánhatna Magyarországnál jobb barátot

Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök fia kiemelte Magyarországot, mint Izrael legfőbb szövetségesét a II. International Pro-Israel Summit rendezvényen.

2024. 10. 01. 17:36
Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia
Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A II. International Pro-Israel Summit konferencián felszólalt Jair Netanjahu politikai aktivista, Benjamin Netanjahu fia, aki köszönetet mondott Magyarországnak, amiért kiáll Izrael mellett, és egyik legfontosabb szövetségesének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. 

Orbán Viktor tudja, hogy mi a jó és a rossz. Úgy tűnik, hogy napjainkban sok vezető képtelen felfogni, hogy a terroristák jelentik az ellenséget

– vallja  Jair Netanjahu, majd hozzátette: 

Minden izraeli nevében mondom, hogy köszönettel tartozunk Magyarország támogatásáért.

Elmondása szerint Izrael ebben a háborúban Európáért is küzd, mivel ha Izrael elesik, a következő célpont Európa lesz. Véleménye szerint a magyar kormány felismerte azt a veszélyt, amivel Izrael veresége járhat. 

Jair Netanjahu erősnek és szilárdnak nevezte Magyarország és Izrael kapcsolatát, valamint kiemelte, hogy mikor az országunkban tartózkodik, mindig biztonságban érzi magát. Arra a kérdésre, hogy mit tanulhat Európa ebből a kapcsolatból, az izraeli miniszterelnök fia elmondta: akik Magyarország ellen vannak, azok a személyek egyszerűen a történelem rossz oldalán állnak.

Úgy kellene tekintenünk Izraelre, mint bármely más államra, amely felvette a harcot a terrorizmussal

– vallja Jair Netanjahu, majd leszögezte, hogy Magyarország a demokrácia útját választotta. 

Borítókép: Jair Netanjahu, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu fia (Forrás: Facebook/Jair Netanjahu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.