Drámai szavak egy édesanyától, akinek a lányát a Hamász megölte

Az Alapjogokért Központ konferenciát tartott Budapesten, amelynek során megemlékeztek az október 7-én elkövetett súlyos csapásról, a Hamász nevű terrorszervezet tettéről Izraellel szemben. A konferencián felszólalt egy túszként tartott személy, valamint az egyik áldozat édesanyja is jelen volt.

2024. 10. 01. 10:54
Illusztráció
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konferenciát tartott az Alapjogokért Központ Budapesten, amelynek során megemlékeztek az október 7-én a Hamász terrorszervezet által Izraellel szemben elkövetett súlyos csapásról. A konferencián felszólalt egy túlélő is, akit a Hamász fogva tartott. Először Eden Wessely mondta el az élményeit az október 7-i történésekről. Beszélt a félelemről, amelyet megtapasztalt azon a napon, majd köszönetét fejezte ki, hogy részt tud venni a Budapesten tartott konferencián: 

Nagyon szépen köszönöm az Alapjogokért Központnak, hogy meghívtak, Magyarországnak, hogy itt lehetek, és köszönöm szépen, hogy ennyire fontosnak tartják azt, hogy a sötétségre fényt vetítsünk

– jelentette ki Eden Wassely. 

A konferencián felszólalt az egyik áldozat édesanyja is, Ilana Atias, aki csodának nevezte, hogy nyolc hónap után a lánya a holtteste visszajutott hozzájuk. Elmondása szerint a legfontosabb dolog eltörölni a gonoszságot a föld felszínéről, a Hamász terrorszervezetet is beleértve. Legfőbb feladatának tartja azt, hogy lánya emlékét megőrizze, és mindenhol az október 7-i tragikus eseményekre hívja fel a figyelmet. A konferencián megosztotta a lányának utolsó szavait is: 

Halld, Izrael, egy az Isten!

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.