Patrióták: Magyarország nem a problémát jelenti, hanem a megoldást

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a strasbourgi plenáris ülésszak keretén belül szólalt fel. A kormányfő a soros magyar elnökség programját mutatta be. A beszéde után Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke következett, majd a vita részeként a frakciók vezetői és más EP-képviselők tehetnek fel kérdéseket, köztük a Patrióták Európáért pártcsalád tagjai is.

2024. 10. 09. 13:47
A strasbourgi Európai Parlament
A strasbourgi Európai Parlament Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László András, a Fidesz EP-képviselője, a Patrióták Európáért pártcsalád tagja arról beszélt, hogy rendkívül kínosra sikerült Magyar Péter felszólalása, pedig Manfred Weber még őt ajánlotta. 

Szégyellje magát az Európai Néppárt! 

– mondta László András. 

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt képviselője, a Patrióták Európáért frakció egyik alelnöke arra kérte Orbán Viktort, hogy bocsássa meg ezeket a szidalmakat, hazugságokat, amikkel illették. Köszönetet mondott az illegális migráció feltartóztatásáért, és hogy megpróbál a békéért tenni. Vilimsky teljesen elfogadhatatlannak nevezte, hogy Orbán Viktort diktátornak titulálják.

Tomasz Buczek, a Patrióták lengyel EP-képviselője arról beszélt, Európa nagyon súlyos vezetési válságban van, az intézményeket nem a józan ész vezérli. 

Számukra a demokrácia csak akkor demokrácia, ha a kedvenceik nyernek

 – tette hozzá Tomasz Buczek, majd Orbán Viktorhoz fordulva mondta: „Ne adja fel, és Európa térképén legyen egy napsugár.”

Tom Vandendriessche, a Patrióták Európáért pártcsalád holland EP-képviselője arról beszélt, hogy Brüsszel mindent centralizálni akar, és aki ezzel szembeszáll, azt zsarolják. Véleménye szerint a zöldmegállapodás általános elszegényedést okoz. 

Eljött annak az ideje, hogy a politika az értelemhez, a józan észhez térjen vissza

– vallja Tom Vandendriessche. 

Klara Dostalova, a cseh ANO képviselője és a Patrióták Európáért pártcsalád egyik alelnöke arról beszélt, hogy nem erre a vitára számított. 

A magyar elnökség mottója: tegyük újra naggyá Európát, és ezzel egyetértünk 

– emlékeztette az EP-képviselőket a politikus. 

Dostalova elmondta, Magyarország nem a problémát jelenti, hanem a megoldást. Jorge Buxadé, a Patrióták képviselője arról beszélt, hogy ez nem a demokrácia, hanem a démoni álszentség háza. Véleménye szerint a baloldali és néppárti kormányok sokkal inkább veszélyt jelentenek a demokráciára, mint Magyarország. 

Spanyolországban a baloldali Sanchez-kormány vezetőjének feleségét vizsgálják, és akkor miért Magyarország a probléma?

– tette fel a kérdést. 

Borítókép: A strasbourgi Európai Parlament (Fotó: Csudai Sándor)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.