A nyitott határok politikája újratöltve

Nem telik el úgy egy nap, hogy Soros György és társai ne azon munkálkodjanak, hogy minden követ megmozgatva illegális migránsokkal árasszák el a világot. A Soros-blog (Project Syndicate) egyik legújabb cikke a korlátok nélküli bevándorlás mellett érvel, ami megoldaná a szegényebb régiók problémáit és ráadásul a földi paradicsomot hozná el a világ számára – számol be róla a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 07. 31. 9:11
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manapság a világ felelős politikusai energiájának jelentős részét a koronavírus okozta gazdasági sebek kezelése köti le, és legfőbb céljuk a fertőzés mielőbbi megállítása. Teszik ezt úgy, hogy határokat zárnak le, városrészeket izolálnak vagy netán karanténba helyezik a polgárokat. Ezzel szemben a sorosisták, fittyet hányva ezekre az intézkedésekre, a még szabadabb kereskedelmet és bevándorlást szorgalmazzák. Egyrészt jelentős károkat okoznak ezzel a nemzeti gazdaságoknak – hiszen számtalan ország a saját vállalatait és állampolgárait védi ebben a súlyos helyzetben, nem pedig a külföldi tőke által generált luxusprofit növekedését –, másrészt a nyílt határok politikája és a „migránssimogatás” a koronavírus terjedésének melegágya, amit épeszű ember nem kívánhat.

Megoldás: fiatal és életerős migránsok?

A cikk írója már rögtön az elején kiemeli, hogy amennyiben a halálozási rátákat nézzük, a szegényebb és fejlődő országok vannak a legjobb helyzetben, míg a fejlett társadalmak kénytelenek szembenézni a legrosszabbal. Mindezt leginkább arra alapozzák, hogy ezen országok társadalma sokkal fiatalabb és kevésbé elhízott. Meglepő módon olyan dolgok nem is jutnak eszükbe, mint a fejletlen statisztikai rendszerek vagy a hiányos népesség-nyilvántartás. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy Afganisztán, Szíria, India, Vietnam vagy bármely fejlődő ország olyan fejlett nyilvántartó rendszerrel működik, mint például Magyarország.

Mindannyian láttunk képkockákat ezekből az országokból, és finoman fogalmazva egyikük sem a higiénia magas szintjéről híres. Ennek ellenére a válság okozta negatív gazdasági hatások őket is jelentősen sújtják, aminek orvoslása elvileg a fejlett országoknak lenne a dolga. Szerencsére, ahogy fentebb említettük, a felelős kormányok elsősorban a hazai vállalatokat és munkavállalóit védik, amit a globalista erők teljes mértékben elítélnek, sőt károsnak vélnek. Nem szabad az ilyen hamis és egyoldalú Soros-szirén hangoknak hinni, miszerint minden gazdasági problémánk megoldódik, ha tömegesen engedünk be országainkba fiatal, életerős migránsokat – vélekedik a Tűzfalcsoport.

Nem lehet mindent pénzre váltani

Természetesen a balliberális oldal, ahogy a 2015-ös migránsválság kitörése óta, vehemensen ellenzi a nemzetgazdaságokat védő intézkedéseket, hisz ezzel a fejletlen, migránsokat kibocsátó országok járnak a legrosszabbul. Még ennyi idő után sem akarják megérteni, hogy nem a problémákat kell idehozni, hanem a bajt kell helyben kezelni. Ezzel szemben a sorosisták szerint a szegény országok megsegítésének egyetlen módja, ha határainkat nyitva hagyjuk mind a kereskedelem, mind a migránsinvázió előtt. Sőt ez számunkra is hasznos.

Pusztán gazdasági szempontból az indok egyszerű, hisz a mai, teljesen globalizált világban egymásra vagyunk utalva, így a szabad kereskedelem révén, ha például Németországban többet fogyasztanak, szükségszerűen többet importálnak, mellyel közvetve a fejlődő országokat gazdagítják. Ugyanakkor, ha a szegénységből kitörnek ezek az országok, ők is többet fognak fogyasztani, így élénkítve a kereskedelmet, ami a fejlett világ számára is előnyös. Ezen tankönyvszerű példa mindenki számára könnyen érthető, de amint a hasonló szabadkereskedelmi gondolatot átültetjük a migrációra, veszélyes területre érkezünk.

A cikk írója egyszerű huszárvágással hasonló előnyöket vizionál a migrációval kapcsolatosan is. Szerinte elképzelhetetlen lett volna Amerika fejlődése, ha nem engednek szabad teret a migrációnak, mivel 2006–2012 között a technológiai és mérnöki startupok negyedében található legalább egy migráns alapító. Soros elvbarátai tudatosan mossák össze a legális és illegális migrációt, azt sugallva, hogy pusztán a migráció elősegítésével teremthetnénk jobb és gazdagabb világot. Sőt továbbmennek, és nyíltan kijelentik, hogy a közpénzt nem határfalak építésére, hanem kifejezetten vállalkozásbarát migráns-inkubátorházak alapítására kell költeni. Hallani sem akarnak olyan valós problémákról, mint a népek közötti kulturális, vallási vagy ideológiai különbségekről.

Nincs globalista válságkezelés

Akárhányszor is próbáljanak New Yorkból, Brüsszelből vagy bármilyen globalista centrumból kioktatni bennünket, nyilvánvalóvá kell tenni, hogy nincs globális megoldás semmilyen válságra. Sem a koronavírust, sem a migrációt, sem egyéb válságot nem oldottak meg a bürokraták. Nem beszélve arról, hogy jelentős politikai és gazdasági erők folyamatosan sulykolják belénk, hogy a vegyes és nyílt társadalmak a gyógyír minden problémánkra. Tény, hogy nem lehet teljesen bezárkózni, de nem létezhet semmilyen körülmény, ami arra késztethetne bennünket, hogy feladjuk identitásunkat és értékeinket. Résen kell lennünk, és még csirájában elfojtani minden ennek ellenkezőjére irányuló Soros-féle gondolatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.