A spanyolok is zöld utat adnak az orosz vakcinának

A spanyol egészségügyi miniszter bejelentette, hogy amint az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyja, vásárolni fognak az orosz oltóanyagból.

2021. 02. 03. 16:16
A nurse prepares Russia's "Sputnik-V" vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) for inoculation in a post-registration trials stage at a clinic in Moscow
Nővér készíti elő a Szputnyik-V védőoltást. Fotó: Tatyana Makeyeva Forrás: REUTERS/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország sem zárkózik el az orosz vakcinától. Carolina Darias egészségügyi miniszter a szokásos szerdai parlamenti ülésen úgy fogalmazott, hogy

a spanyol állam lelkesen fogad minden olyan oltóanyagot, amit az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagy. Ez az egyetlen követelmény részükről.

A tárcavezető világossá tette, ha az orosz Sputnik V megkapja az engedélyt, Spanyolország vásárolni fog belőle.

Hétfőn 52 ezer adag vakcina érkezett Madridba a Modernától, amit már szét is osztottak az autonóm régiók között. Darias elmondta, hogy februárra normalizálódhat az oltóanyagok helyzete, ugyanis a Pfizer mostantól az előre megbeszélt adagokat fogja leszállítani. Csak februárban a Pfizertől és a Modernától 2,3 millió adag oltóanyag érkezik majd a dél-európai országba. Darias szerint tartható a terv, miszerint március végére a nyolcvan év fölötti idősek nyolcvan százaléka, valamint az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak és az egészségügyi személyzetnek a nagy része be lesz oltva a koronavírus ellen.

Mint azt lapunk megírta, már Emmanuel Macron francia elnök, valamint Angela Merkel német kancellár is arról beszélt, hogy nem zárkóznak el az orosz vakcina vásárlásától.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.