Gyilkosságoktól, emberrablástól félnek a keresztény közösségek

„A gyilkosság, gyújtogatás, fosztogatás, megalázás és emberrablás továbbra is jelen van közösségeinkben”, mondta el a nigériai keresztény közösség egyik vezetője, miután májusban egy négynapos Fulani militáns támadás során 16 faluban sokakat megsebesítettek és legkevesebb húsz embert megöltek.

Tamás Belák
Forrás: V4NA2020. 06. 01. 14:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Awema Maisamari, a keresztény Adara közösség egyik vezetője elmondta, a májusi négynapos támadássorozatban legkevesebb 20-an vesztették életüket, annak ellenére, hogy komolyak a békére vonatkozó szándékaik.

„Valóban nagyon szomorú, de nem meglepő, hogy az Adara nemzettel szemben folytatódtak a heves terror- és dzsihadista támadások 2020-ban”. Januártól májusig 63 terrortámadás és emberrablás történt. Legkevesebb 107 ember meghalt, 49-en megsérültek, több mint 65 férfit, nőt és fiatal lányt raboltak el, több mint 110 házat felgyújtottak, 32 falut teljesen elpusztítottak és 20 ezer embernek kellett elhagynia otthonát.

– Közösségünk tagjai félelemben élnek, és fáj látni, hogy a hatalom szemet huny az anarchia felett – tette hozzá Maisamari.

Fotó: V4NA

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.