Japánban második fertőzéses esetet jelentettek be

A japán egészségügyi minisztérium a koronavírusos fertőzés második esetét hozta nyilvánosságra pénteken.

Forrás: MTI2020. 01. 24. 6:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kór jelenlétét egy 40 éves férfinál állapították meg, aki Vuhanban lakik, onnan vasárnap érkezett a szigetországba – olvasható a tárca közleményében, amely tudatja, hogy a beteget kórházban kezelik.

Legújabb hírek szerint a többi Perzsa (Arab)-öbölbeli országhoz hasonlóan csütörtökön a kuvaiti egészségügyi minisztérium is radikális megelőző intézkedések bevezetését helyezte kilátásba. Ennek értelmében a repülőtereken hőkamerákkal fogják kiszűrni a potenciális megbetegedőket, akik a vírussal fertőzött országokból érkeznek. Ezenkívül repülőtéri klinikákat és elkülönítő termeket is berendeznek – közölte a kuvaiti egészségügyi tárca.

Korábban az abu-dzabi nemzetközi repülőtér a Twitteren közölte, hogy szintén megkezdték az egészségügyi vizsgálatokat a Kínából érkezett utasoknál. A szaúd-arábiai egészségügyi tárca szerint a Kínából közvetlen, illetve közvetett járatokkal beutazóknál fognak ilyen vizsgálatot lefolytatni.

Bahrein közelebbről meg nem határozott „megelőző intézkedések foganatosítását” jelentette be a manámai nemzetközi repülőtéren.

Az nCoV-2019 néven ismert új koronavírus először a kínai Vuhanban jelent meg. Kínán kívül Japánból, a Fülöp-szigetekről, Dél-Koreából, Tajvanról, Thaiföldről és az Egyesült Államokból, valamint a Kínához tartozó Hongkongból és Makaóból jelentettek megbetegedéseket. Csütörtöki hírek szerint Szaúd-Arábiában, Vietnamban és Szingapúrban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus.

A csütörtök esti mérleg szerint 18-ra emelkedett a betegségben elhunytak száma, miután egy 80 éves páciens életét veszítette a Vuhannak is helyet adó Hupej tartomány határain kívül. A korábbi 17 haláleset mind Vuhan városában történt. A fertőzöttek száma Kína-szerte elérte a 634-et.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.