Norvégia kiadott egy terroristát Olaszországnak

Norvégia csütörtökön kiadta Mullah Krekar iraki kurd iszlamistát Olaszországnak, akit tavaly júliusban vettek őrizetbe a norvég fővárosban egy olasz elfogatóparancs alapján – közölte csütörtökön Monica Mcland norvég igazságügyi miniszter Oslóban.

Forrás: MTI2020. 03. 26. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Krekart szállító repülőgép a nap folyamán érkezett a római Fiumicino repülőtérre, ahol átadták őt az olasz hatóságoknak.

Védője korábban hiábavalóan próbálta megakadályozni kiadatását Olaszországba.

A 63 éves szélsőségest, akit egy bolzanói bíróság tavaly júliusban távollétében 12 év börtönre ítélt, a római Rebibbia fegyházba szállították – közölte az ANSA olasz hírügynökség. Az olasz törvényszék ítélete ugyanakkor még nem jogerős.

Krekar 1991 óta élt Norvégiában. A vitatott hitszónok ügyében nyomozást folytató ügyészség szerint öt társával egy olyan hálózathoz csatlakozott, amely az Iszlám Állam terrorszervezettel állt kapcsolatban. Krekar tagadta az ellen felhozott vádakat és váltig azt állította, hogy nem áll kapcsolatban az Iszlám Állammal. A szélsőséges öt hívét hét és fél évtől kilenc évig terjedő börtönbüntetésekre ítélték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.