Plusz-mínusz: A Fidesz értékrendje, hitvallása már nem illik bele az EPP gondolkodásmódjába

Ha megnézzük a fideszes holdudvar hogyan vélekedik az Európai Néppárt kapcsán, szerintem közel 100 százalékos az az álláspont, hogy ott kellene hagyni az EPP-t – mondta Deák Dániel politikai elemző.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 22. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyen megosztja az Európai Néppárt (EPP) tagjait, hogy van-e keresnivalója a Fidesznek a konzervatív pártcsaládban. Az eredeti forgatókönyv szerint február elején kellett volna döntenie a közgyűlésnek, de a kiszivárgott hírek szerint legkorábban áprilisban dőlhet el a magyar kormánypárt sorsa. Persze, ha addig nem lép a Fidesz. Erről és a Jobbik hétvégi tisztújításáról is szó volt a Hír TV Plusz-mínusz című műsorának tegnapi adásából.

A Plusz-mínuszban egymással szemben Nagy József, a 24.hu újságírója és Deák Dániel politikai elemző foglalt helyet.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken beszélt arról, hogy egy centiméterre volt attól a Fidesz, hogy kilépjen az Európai Néppártból, mert a pártcsalád többségének közreműködésével az Európai Parlament elfogadta a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot.

Elkészült a néppárti bölcsek jelentése, legalábbis Donald Tusk tegnap este ezt tette ki Twitter oldalára. Sokáig tartott, mire lehet számítani, elhúzódik még a vita áprilisig? – tette fel első kérdését a műsorvezető.

A pártok nem egy demokratikusan működő szervezetek, egy jól működő pártban a vezetésnek van egy iránymutatása és általában a párttagok beállnak amögé – mondta Deák Dániel. Az egyeztetéseket követően megszületik az a döntés, amelynek keretében kilépnek az Európai Néppártból. Valószínűleg formailag ez meg lesz oldva, ha megnézzük a fideszes holdudvar hogyan vélekedik az EPP kapcsán, szerintem közel 100 százalékos az az álláspont, hogy ott kellene hagyni az Európai Néppártot. A Fidesznek az értékrendje, hitvallása már nem illik bele az Európai Néppárt gondolkodásmódjába – tette hozzá a politikai elemző.

A teljes adás IDE kattintva tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.