Terrortámadás Barcelonában, nincs sebesült

Terrortámadást követett el két albán férfi pénteken reggel a barcelonai repülőtéren, de nem okoztak sebesülést, és elfogták őket – közölték tisztségviselők.

Forrás: MTI2020. 03. 20. 12:31
Car drives into Barcelona arport
epa08308625 A Mossos d'Esquadra police officer (R) stands guard next to a vehicle after its two occupants were detained when they drove the car into the Terminal 1 of El Prat airport in Barcelona, Spain, early 20 March 2020. The police tweeted that the incident did not cause any injuries and no explosives were found in the car. Police further informed that the two people shouted islamists slogans and they are now further investigating their motives. EPA/Enric Fontcuberta Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadók autójukkal betörtek a repülőtér 1-es termináljára, és közben „iszlamista jellegű” jelszavakat kiabáltak.

A repülőtér majdnem teljesen üres az új koronavírus járványa miatt elrendelt korlátozó intézkedések következtében.

A spanyol rendőrség tűzszerészei nem találtak robbanószert a gépkocsiban.

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta

A rendőrség a Twitteren közölt egy képet az autóról, amint nyitott ajtókkal áll a terminálon belül, és két rendőr átvizsgálja egy kutya segítségével.

- Őrizetbe vételük után megint iszlamista jellegű kijelentéseket tettek, de nem tudjuk, hogy mi volt a szándékuk – közölte sajtótájékoztatóján a regionális rendőrség vezetője

Barcelona központjában 2017 augusztusában iszlamista szélsőségesek mikrobusszal tömegbe hajtottak egy sétálóutcán, majd gyalogosan támadtak meg embereket, és 16 ember halálát okozták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.