Török csapatok és velük szövetséges milíciák zártak körül két kurd települést

A török hadsereg és a velük szövetséges Szíriai Nemzeti Hadsereg (SNA) ellenzéki milícia csütörtökön körülzárta a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet által ellenőrzött Rász-el-Ain és Tell-Abjad északkelet-szíriai településeket – jelentette be a törökbarát lázadók szóvivője.

Forrás: MTI2019. 10. 10. 23:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jusszef Hammúd ezredes szerint több falut is elfoglaltak a térségben a kurdoktól.

Törökország erőteljes nemzetközi bírálatok ellenére szerdán megindította hadműveletét, amely elsősorban a szíriai kurd milíciák ellen irányul.

Az SDF szerint a török légi- és tüzérségi csapásokban eddig kilenc civil vesztette életét.

Az ernyőszervezet politikai szárnya a nap folyamán ismét repüléstilalmi zóna létrehozását kérte az Egyesült Államoktól és a koalíciótól. „Repüléstilalmi zónát kérünk a területeink felett. Ilyen módon legalább nem lesznek további civil áldozatok” – mondta Szinam Mohamed, a Szíriai Demokratikus Tanácsnak (SDC) a társelnöke az Egyesült Államokban újságíróknak nyilatkozva.

Akna- és rakétagránátok csapódtak be csütörtökön a délkelet-törökországi Sanliurfa és Mardin tartományokban, Akcakale, Ceylanpinar és Nusaybin településeken. Legfrissebb értesülések szerint hatan életüket vesztették, köztük egy kilenchónapos csecsemő. Több mint hatvan ember megsebesült a támadásokban.

A szíriai kormány élesen bírálta Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentését, miszerint a Béke Forrása fedőnevű hadműveletnek a terrorellenes küzdelem a célja, akárcsak az, hogy hozzájáruljon Szíria területi integritásához és politikai egységéhez.

„Erdogan olyan kijelentéseket tett, amelyeket csak egy a valóságtól elrugaszkodott személy tehet. A szíriai nép védelméről beszél, miközben ő nem más, mint oktalan gyilkos, akinek a lelkén szíriaiak vére szárad” – közölte a SANA állami hírügynökség a damaszkuszi külügyminisztériumra hivatkozva.

„A szíriai nép védelme a szíriai arab hadseregre és a szíriai államra tartozik” – szögezte le a tárca.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.