Nem bíróságra való ügy

Különös per kezdődött az elmúlt csütörtökön. Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője eljárást kezdeményezett a Megafilm Kft., illetve Kálomista Gábor filmproducer ellen az ElkXrtuk című fim kapcsán. A felperes azt sérelmezi, hogy róla mintázták a filmben szereplő „Endrét”, aki egy közvélemény-kutató intézet igazgatójaként hamis adatokkal manipulálja a közvéleményt.

2022. 09. 03. 16:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A perrel kapcsolatban filmes szakembereket, rendezőket, producereket kérdeztünk: mi a véleményük a perről, találkoztak-e hasonló kezdeményezéssel? 

Lajos Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, érdemes művész és producer véleménye azért különösen érdekes, mert bár nem gyakorolja, rendelkezik jogi végzettséggel, így nézete mögött szakmai hitelesség is áll. 

– Nem lehet ilyen ügyben perelni – szögezte le a producer. 

Lajos Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, érdemes művész és producer (Fotó: PestiSrácok)

– Ugyanúgy, ahogy történetet nem lehet levédetni, megtámadni sem lehet. Kálomista Gábor nyugodtan elmondhatja a véleményét, Hann Endre pedig ugyancsak mondja el a magáét. Vitatkozzanak, érveljenek, ütköztessék gondolataikat a nyilvánosság előtt, ha akarják! De ne a bíróságon! Nem oda való a vélemények konfliktusa. A magam részéről egy ilyen pernek a jogalapját is kétségbe vonom.

Borítókép forrása: Facebook/Elkxrtuk

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.