időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo
Lajos Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, érdemes művész és producer nyilatkozott a Hann–Kálomista-perben

Nem bíróságra való ügy

Rácz András
2022.09.03. 16:58 2022.09.03. 18:03
Nem bíróságra való ügy

Különös per kezdődött az elmúlt csütörtökön. Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője eljárást kezdeményezett a Megafilm Kft., illetve Kálomista Gábor filmproducer ellen az ElkXrtuk című fim kapcsán. A felperes azt sérelmezi, hogy róla mintázták a filmben szereplő „Endrét”, aki egy közvélemény-kutató intézet igazgatójaként hamis adatokkal manipulálja a közvéleményt.

A perrel kapcsolatban filmes szakembereket, rendezőket, producereket kérdeztünk: mi a véleményük a perről, találkoztak-e hasonló kezdeményezéssel? 

Lajos Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, érdemes művész és producer véleménye azért különösen érdekes, mert bár nem gyakorolja, rendelkezik jogi végzettséggel, így nézete mögött szakmai hitelesség is áll. 

– Nem lehet ilyen ügyben perelni – szögezte le a producer. 

Lajos Tamás Balázs Béla-díjas operatőr, érdemes művész és producer (Fotó: PestiSrácok)

– Ugyanúgy, ahogy történetet nem lehet levédetni, megtámadni sem lehet. Kálomista Gábor nyugodtan elmondhatja a véleményét, Hann Endre pedig ugyancsak mondja el a magáét. Vitatkozzanak, érveljenek, ütköztessék gondolataikat a nyilvánosság előtt, ha akarják! De ne a bíróságon! Nem oda való a vélemények konfliktusa. A magam részéről egy ilyen pernek a jogalapját is kétségbe vonom.

Borítókép forrása: Facebook/Elkxrtuk

 

Precedens-per: bíróságon az ElkXrtuk

Hogyan alakulhatott ki ez a vita?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.