időjárás 1°C Mária 2023. december 8.
logo

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Cinkos, aki néma

Magyar Nemzet
2022.09.03. 16:19 2022.09.08. 14:34
Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Cinkos, aki néma

Felszólítjuk a baloldali médiumokat, hogy ne tegyenek különbséget alkotó és alkotó között, tudósításaikban legalább ezúttal próbálják meg nem elhallgatni az igazságot és álljanak ki a nyilvánvaló cenzúra ellen – jelentette ki a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) lapunkhoz eljuttatott közleményében, amelyben szomorúan állapítja meg, hogy a liberális oldalon végleg a kettős mérce vált uralkodóvá.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felháborítónak tartja azt a közönyt, amellyel a mainstream média szemléli azt a tényt, hogy Magyarországon egy fikciós filmalkotást bíróságon támadnak meg állítólagos személyiségijog-sérülés miatt, miközben ugyanez a baloldali sajtó teljes arzenáljával felhördülne a művészi szabadság eltiprása és a cenzúra ellen, ha a köreikben akár csak hasonló támadás érne egy alkotást.

Kifejtették: az MNMSZ mindig is kiállt a véleménynyilvánítás szabadsága mellett.

Elutasítottuk, hogy politikusok hivatásukat gyakorló újságírókat munkájuk elvesztésével fenyegetnek meg. Kiálltunk azon kollégák mellett, akiket bármilyen okból halállistára tettek, és szolidaritásunkat fejeztük ki azokkal, akik a liberális véleményterror elharapózása miatt kényszerültek megválni munkahelyüktől. Szövetségünk ugyanígy kiáll a művészi szabadság biztosítása mellett, és határozottan elutasítjuk a cenzúrát

 – jelentették ki.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében arra reagált, hogy csütörtökön megkezdődött az a személyiségi jogi per, amit Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője indított az Elkxrtuk című fimet jegyző Megafilm Kft. ellen.

Borítókép: Az Elkxrtuk című film egyik plakátja (Fotó: Facebook/Elkxrtuk)

Precedens-per: bíróságon az ElkXrtuk

Hogyan alakulhatott ki ez a vita?

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.