Első helyezett lett ifj. Richter József és csapata a 23. Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Első helyezett lett ifj. Richter József és csapata a 23. Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Forrás: MTI2022. 10. 18. 18:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi seregszemlén ifj. Richter József és a Magyar Nemzeti Cirkusz csapata két produkcióval indult. A szabadidomítású lovakat a cirkuszigazgató vezette fel, a lovasakrobata-szám különlegessége pedig abban rejlett, hogy egy lovon három ember állt egymás nyakában. 

Ebben a számban a fesztivál legfiatalabb artistája, a nyolcéves Dominik is részt vett, a lovakat pedig idősebb Richter József irányította.

A versenyen a csapat hiba nélkül teljesített, így mindkét produkció bekerült a záró gálaműsorba, majd a fesztivál történetében először, magyar artisták nyerték az arany díjat. A lovak felvezetéséért különdíjat kapott id. Richter József is, akinek munkásságát életműdíjjal jutalmazták.

A Magyar Nemzeti Cirkusz csapatának Attrakció című előadása október 21-től november 13-ig lesz látható a Budapest XXII. kerületében lévő cirkuszi sátorban, ahol halloweeni műsorral és a Balatonlellén bemutatott, Cirkuszhercegnő című operettdarabjukkal is várják a közönséget.

Borítókép: Ifjabb Richter József, a Richter artistacsoport vezetője gyakorol a Bajnok nevű lóval a húszéves fennállását ünneplő Magyar Nemzeti Cirkusz jubileumi előadásának próbáján Budapesten 2014. március 12-én (Fotó: MTI/Marjai János)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.