Utcát neveztek el a világhírű Richter artistacsoportról

Balatonlellén vert sátrat a Magyar Nemzeti Cirkusz, július 1-jén indul az új nyári évad.

2021. 06. 29. 14:04
null
A Richter utca ünnepélyes átadása Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cirkuszművészet is leköltözött a Balatonra, július 1-jén este 8-kor a lellei Cirkusz téren felállított óriási sátorban Julius Fucik A gladiátorok bevonulása című fúvószenekari indulójára felsorakoznak a manézsban a Magyar Nemzeti Cirkusz „The show must go on” (A show-nak folytatódnia kell!) című produkciójának szereplői.

A 25. évadját kezdi a népszerű üdülőhelyen az 1995-ben alakult, világszerte ismert, legnagyobb hazai utazócirkusz, amelynek műsorában ezúttal is több neves külföldi művész mutatkozik be a Balatonnál nyaralóknak. Porondra lép többek közt az Ambra & Yves olasz–spanyol akrobata duó, a gyerekek kedvenc bohóca, az olasz Steve és egy különleges görkorcsolyaszámmal Török Gergő és Váradi Dorottya (azaz Skating Rebels). A Richter-csoport az idei évadban is bemutatja a műsoraik fényét emelő, hungarikummá nyilvánított lovasakrobata-számát.

A nyár két napja, július 16. és 17. a cirkuszról fog szólni. Ifj. Richter József társulata idén is bekapcsolódik a Cirkuszok Éjszakája programba, melynek során több meglepetés, így mint megtudtuk, a lellei Napfény strandon egy bravúros szabadtéri akrobataműsor és elefántfürdetés is szerepel. A július 1-jei díszelőadást megelőzve nemrég egy kedves eseménynek lehettek szemtanúi a már Lellén tartózkodó cirkusz művészei és rajongóik, ugyanis a társulat Lelléhez fűződő hűségének és az üdülőhely népszerűsítésének elismeréseként a Cirkusz tér szomszédságában egy utcát neveztek el a Richter-családról.

– Balatonlelle a második otthonunk, én gyakorlatilag itt nőttem föl. Ezért is érzem megtisztelőnek, hogy a helyi képviselő-testület döntése alapján utcát neveznek el rólunk – mondta nem titkolt meghatódottsággal az utcanévtábla ünnepélyes leleplezésekor ifj. Richter József cirkuszigazgató.

A Richter utca ünnepélyes átadása
Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.