Ejtették a vádat Alec Baldwin ellen, de nem lélegezhet fel

Az ügyészek hivatalosan is ejtették pénteken a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját Alec Baldwin ellen. A színész, rendező a Rust című westernfilm forgatásán történt halálos tragédia miatt állt bíróság előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 22. 7:26
One killed, one hurt in shooting on Alec Baldwin movie set
(FILES) This handout image courtesy of Santa Fe County Sheriff's Office released April 25, 2022 and part of the investigative files, shows actor Alec Baldwin being processed after the death of cinematographer Halyna Hutchins at the Bonanza Creek Ranch in Santa Fe, New Mexico, October 21, 2022. - Filming will resume this week on Alec Baldwin's "Rust," producers said Tuesday, some 18 months after it was halted by the fatal on-set shooting of the movie's cinematographer. Hollywood star Baldwin was holding a Colt .45 gun during rehearsals for the film in the southwestern state of New Mexico when it discharged, killing Halyna Hutchins and wounding director Joel Souza. (Photo by Santa Fe County Sheriff's Office / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Santa Fe County Sheriff's Office / HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bírósági eljárásban péntekre tervezett újabb meghallgatásból már törölték a filmszínész nevét arra hivatkozva, hogy nem állnak fenn a vádak vele szemben. A fegyverekért felelős Hannah Gutierrez-Reed ellen a vád maradt gondatlanságból elkövetett emberölés.

Csütörtökön az ügyben eljáró különleges ügyészek előzetes közleménye szerint a nyomozás alatt új bizonyíték és tények merültek fel, amelyek további vizsgálatot és igazságügyi szakértői elemzést igényelnek. A nyomozás továbbra is folyamatban van, és nem zárták ki az ismételt vádemelés lehetőségét Alec Baldwin ellen. Hozzátették azt is, hogy 

a mostani döntés nem mentesíti a színészt a bűnügyi elszámoltathatóságtól. 

A bíróság előtt a bizonyítási eljárás a tervek szerint május 3-án kezdődik.

 

Fordulat az ügyben?

A CNN hírtelevízió arról számolt be, hogy a felmerült új tény arra utal, hogy a 2021-es forgatáson használt kellékpisztolyon olyan módosítást hajtottak végre, amely miatt 

a fegyver a ravasz meghúzása nélkül is elsülhetett.

Alec Baldwin az eljárás alatt mindvégig azt állította, hogy nem húzta meg a ravaszt, és úgy sült fel a fegyver. Az továbbra sem tisztázott, hogy a fegyverbe miként került éles lőszer.

A fegyver 2021 októberében, a Rust című westernfilm forgatásán egy próbán sült el a színész kezében, halálosan megsebesítette az operatőrt, Halyna Hutchinst, és megsérült a rendező, Joel Souza is.

 

Folytatják a forgatást

Alec Baldwin a vád ejtése idején Montana államban tartózkodott, ahol folytatják a film félbemaradt forgatását. A Rust című westernben producerként a 2021-ben életét vesztett operatőr, Halyna Hutchins özvegye, Matthew Hutchins is szerepet vállal.

A bűncselekmény vádjának ejtése ellenére Halyna Hutchins rokonainak ügyvédje közölte: nem tekintenek el a színész, rendező ellen indított polgári peres eljárástól.

Borítókép: Alec Baldwin (Fotó: AFP/Santa Fe County Sheriff's Office)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.