Tina Turner szobrot kaphat a szülővárosában

A Tennessee állambeli Brownsville-ben már Tina Turner Múzeum is működik.

Magyar Nemzet
Forrás: TMZ2023. 05. 27. 12:09
null
Tina (and Ike) Turner at a concert in Wiener Stadthalle. 20th November 1973. (Photo by VOTAVA / IMAGNO / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szobrot szeretnének állítani Tina Turnernek a szülővárosában, a Tennessee államban található Brownsville-ben. Bill Rawls polgármester azt mondta a TMZ-nek, hogy látványos műalkotást szeretne, és sokan támogatják a kezdeményezést.

A szobrot a Heritage Parkban helyeznék el, a Carver középiskola közelében, ahol Tina Turner tanult. A rocklegenda Brownsville-ben született, és fiatal korát is ott töltötte. A városban már Tina Turner Múzeum is van.

Amikor Tina színpadra lépett, az egész az övé volt. Szeretnénk, hogy a szobor ugyanezt a szenvedélyt fejezze ki. Tina ösztönzést adott az egész világnak… Megmutatta Brownsville-nek, hogy nem az számít, hogy honnan indulsz, a történeted arról szól, hogy hová jutsz

– tette hozzá a polgármester.

Tina Turner hosszú betegség után, szerdán halt meg nyolcvanhárom éves korában. A legendás amerikai énekesnőt gyakran nevezték a rock and roll királynőjének. Több mint kétszázmillió lemezt adott el, és bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mert több koncertjegyet adott el, mint bármely más szólista a szórakoztatóipar addigi történetében.

Borítókép: Tina Turner (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.