Borkarnevál a cívisvárosban

Habár az augusztus fő attrakciója Debrecenben évtizedek óta a virágkarnevál, bő évtizede újabb karnevál is jelen van a cívisvárosban. A magyar borkultúra örvendetes szárba szökkenésének lelkesen nevelgetett hajtásaként a Nagyerdő békás-tavi részén hatodik alkalommal szervezik meg a Debreceni borkarnevált.

2005. 08. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc borvidék tizenöt pincészete versenyez a karnevál legszebb bora címért az augusztus 5–7. közötti hét végén neves zsűri előtt, amelynek elnöke Urbán András, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára lesz, tagjai pedig Eperjesi Imre professor emeritus a Corvinus Egyetem borászati tanszékéről, Kalmár Zoltán igazgatóhelyettes az FVM kecskeméti borászati kutatóintézetéből és Kopcsay László a Magyar Marketing Szövetség képviseletében. A hegy levének ünnepéhez egy alföldi étel adja meg az alapízt: a karnevál ehhez kedvet érző résztvevői a puszták híres ételének, a slambucnak az elkészítésében is összemérhetik tudásukat. A zsűri ez esetben is prominens személyiségekből áll: Végh László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség regionális elnöke, Mile József bronzérmes mesterszakács és Kiss Tamás világbajnoki bronzérmes szakács bírálja majd el az ételek színvonalát. A rendezvényen többek között a Parno Graszt, a Morotva, Ferenczi György és a Racka Jam, az AKwaaBA, valamint Bartha Tóni Bábszínháza lép fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.