Kilenc borvidék tizenöt pincészete versenyez a karnevál legszebb bora címért az augusztus 5–7. közötti hét végén neves zsűri előtt, amelynek elnöke Urbán András, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára lesz, tagjai pedig Eperjesi Imre professor emeritus a Corvinus Egyetem borászati tanszékéről, Kalmár Zoltán igazgatóhelyettes az FVM kecskeméti borászati kutatóintézetéből és Kopcsay László a Magyar Marketing Szövetség képviseletében. A hegy levének ünnepéhez egy alföldi étel adja meg az alapízt: a karnevál ehhez kedvet érző résztvevői a puszták híres ételének, a slambucnak az elkészítésében is összemérhetik tudásukat. A zsűri ez esetben is prominens személyiségekből áll: Végh László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség regionális elnöke, Mile József bronzérmes mesterszakács és Kiss Tamás világbajnoki bronzérmes szakács bírálja majd el az ételek színvonalát. A rendezvényen többek között a Parno Graszt, a Morotva, Ferenczi György és a Racka Jam, az AKwaaBA, valamint Bartha Tóni Bábszínháza lép fel.
Manfred Weber és Brüsszel fizeti Magyar Péter országjárását