Kilenc borvidék tizenöt pincészete versenyez a karnevál legszebb bora címért az augusztus 5–7. közötti hét végén neves zsűri előtt, amelynek elnöke Urbán András, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára lesz, tagjai pedig Eperjesi Imre professor emeritus a Corvinus Egyetem borászati tanszékéről, Kalmár Zoltán igazgatóhelyettes az FVM kecskeméti borászati kutatóintézetéből és Kopcsay László a Magyar Marketing Szövetség képviseletében. A hegy levének ünnepéhez egy alföldi étel adja meg az alapízt: a karnevál ehhez kedvet érző résztvevői a puszták híres ételének, a slambucnak az elkészítésében is összemérhetik tudásukat. A zsűri ez esetben is prominens személyiségekből áll: Végh László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség regionális elnöke, Mile József bronzérmes mesterszakács és Kiss Tamás világbajnoki bronzérmes szakács bírálja majd el az ételek színvonalát. A rendezvényen többek között a Parno Graszt, a Morotva, Ferenczi György és a Racka Jam, az AKwaaBA, valamint Bartha Tóni Bábszínháza lép fel.
Borkarnevál a cívisvárosban
Habár az augusztus fő attrakciója Debrecenben évtizedek óta a virágkarnevál, bő évtizede újabb karnevál is jelen van a cívisvárosban. A magyar borkultúra örvendetes szárba szökkenésének lelkesen nevelgetett hajtásaként a Nagyerdő békás-tavi részén hatodik alkalommal szervezik meg a Debreceni borkarnevált.
2005. 08. 03. 23:00
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!