Orbán János Dénes kapta a Quasimodo-díjat

Átadták a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny elismeréseit. Az emlékdíjat Orbán János Dénes nyerte.

Grund
2014. 09. 07. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cserép László, a Salvatore Quasimodo Alapítvány elnöke elmondta, hogy a 22. alkalommal megrendezett nemzetközi költőversenyen a zsűri Kalász Márton részére életműdíjat ítélt meg, és további tizenkét költő számára elismerő oklevelet adományozott. Ebben az évben 192 pályázat érkezett a versenyre, ami 384 alkotást jelent – mondta az alapítvány elnöke. Hozzátette: a hagyományokhoz híven a Bertha Bulcsu-emlékdíjat is átadták, amelyet Balázs Géza nyelvésznek ítélt a zsűri. A Bertha Bulcsu-emlékdíj meghívásos pályázat, amelyre még nem publikált és nem díjazott publicisztikai mű, irodalmi riport küldhető be.

Az Írók Alapítványa, valamint Balatonfüred és Balatongyörök városa által alapított díjat 2004 óta minden évben Balatonfüreden adják át. A díj pályázati feltétele a Balaton és térsége természeti, kulturális értékeinek, sajátosságának és gondjainak méltó irodalmi bemutatása. A díjátadást követő esti gálaműsor keretében a nyertes verseket, valamint Salvatore Quasimodo művét Oberfrank Pál és Alessandro Quasimodo színművész adták elő. Orbán János Dénes A költő, a ringyó és a király című Pannonius-versátköltéseket tartalmazó kötetét Szőcs Géza, a Magyar Pen Club elnöke mutatta be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.