Roman Polanski áldozata lezárná végre a szexuális erőszak ügyét

A rendező 40 éve támadta meg az akkor 13 éves Samantha Geimert. A nő most bírósági meghallgatást kért.

Ficsor Benedek
2017. 06. 09. 13:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először hallgathatja meg a bíróság Samantha Geimert, Roman Polanski negyven évvel ezelőtti szexuális erőszakának áldozatát. A nő bízik benne, hogy a pénteki meghallgatást követően lezárhatják végre az 1977 óta húzódó ügyet.

– Samantha Geimer belefáradt az egészbe, szeretne véget vetni a dolognak, ezért arra kéri a bíróságot, hogy zárják le az ügyet – nyilatkozta csütörtökön a Reuters hírügynökségnek Harland Braun, Polanski ügyvédje.

Mint ismert, 1977. március 11-én Roman Polanskit jó barátja, Jack Nicholson házában letartóztatták szexuális erőszak vádjával. A gyanú szerint a rendező molesztálta, majd meg is erőszakolta az akkor mindössze 13 éves Samantha Geimert, aki egy fotózásra érkezett a házba. Polanski minden vádat tagadott, letartóztatása után 42 napot börtönben töltött, majd kiszabadulásakor, a szigorúbb büntetés elől elmenekült az Egyesült Államokból, ahol a mai napig elfogatóparancs van érvényben ellene. A rendezőt az elmúlt években Svájcban és Lengyelországban is letartóztatták, ám egyik ország sem adta ki végül az Egyesült Államoknak. Annak ellenére a lengyel főügyész mindent megtett, hogy a rendező bíróság elé álljon Amerikában.

A pénteki bírósági meghallgatáson Geimer mellett Debra Tate, Polanski meggyilkolt felesége, Sharon Tate nővére is részt venne. Az azonban még nem biztos, hogy a bíróság meghallgatja bármelyiküket is. Ez esetben a hírek szerint a két nő kilépne a nyilvánosság elé, a médiában kérve a bíróságot, tegyenek pontot az ügy végére.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.