Elhunyt Paolo Villaggio

Az olasz színész 84 évesen, egy római magánklinikán halt meg.

MTI
2017. 07. 03. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszok Mr. Beanjeként is emlegetett Villaggio az ANSA hírügynökség jelentése szerint hétfő hajnalban halt meg egy római magánklinikán. A színészt június eleje óta kezelték kórházban.

A hetvenes-nyolcvanas és kilencvenes években forgatott Fantozzi-filmekben Villaggio a csetlő-botló, frusztrált kisembert, Ugo Fantozzit alakította.

Pályafutása alatt számos nagyszerű rendezővel, köztük Federico Fellinivel dolgozott együtt. Ő játszotta a rendezőóriás utolsó játékfilmje, A hold hangjai egyik főszerepét. 1992-ben a velencei filmfesztiválon életműdíjjal tüntették ki. 2000-ben pedig színészi életművéért Locarnóban megkapta az Arany Leopárd-díjat.

Paolo Gentiloni olasz kormányfő Twitteren közzétett méltatásában „rendkívüli komikus tehetségnek” nevezte, aki olaszok nemzedékeit tanította meg ráébredni a hibáikra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.