Ingyen elérhetők a normandiai partraszállás fotói

Több mint négyezer, az 1944. június 6-i partraszállásról készült fotóval bővült a PhotosNormandie című gyűjtemény.

Ficsor Benedek
2017. 07. 25. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint négyezer, az 1944. június 6-i partraszállásról készült fotóval bővült a napokban a Normandia II. világháborús történetét földolgozó, PhotosNormandie című gyűjtemény a Flickr fényképmegosztó oldalon.

Az ingyenesen elérhető virtuális kiállítást 2007-ben indították útjára azzal a céllal, hogy minél hitelesebben és alaposabban föltárják a francia tartomány múltját. A felhasználók szabadon tölthetnek fel képeket az oldalra, kutathatnak, kommentálhatják a felvételeket, segítve ezzel a helyszínek meghatározását, valamint a képeken szereplő alakok azonosítását.

A normandiai partraszállás a II. világháború egyik legfontosabb hadművelete volt. – Ha az El-Alameinnél vívott csata volt a kezdet vége, akkor a partraszállás napja volt a vég kezdete – mondta Winston Churchill a D-napként híressé vált akcióról, amelynek során csaknem 150 ezer szövetséges katona lépett partra a náci Németország által megszállt Normandiában. A hatalmas emberáldozatot követelő hadművelettel új front nyílt, amely végül eldöntötte a háborút. A nemrég publikált fényképek között számos híres felvételt találni, köztük Robert F. Sargent A halál torkába címen ismertté vált fotóját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.